Diesel za 20-24 tys

13 Paź 2008, 09:01

Witam. Poszukuję autka z dieslem o mocy od 120 KM. Rocznik 2002-2004. Zastanawiam się nad Passatem, Mondeo , Laguną , ewentualnie Vectrą. Które z tych samochodó uwazacie za najlepsze? Do Laguny mam lekki uraz, bo miałem Clio II z 2002 rocznika i wtryski szlag trafił. Trochę się boję Renaultów. Które z tych samochodów jest najmniej awaryjne? Kolega polecił mi jeszcze Lancię Lybre (2.4 JTD, 150 KM) , ale wydaje mi się to śmierdzieć Fiatem i Alfą :) Trochę zbyt egzotyczne autko. Pomocy!!!
Jack
ex-jaco
Nowicjusz

13 Paź 2008, 15:44

Z tego towarzystwa najporządniejszy będzie passat ale czy trafisz w tych pieniądzach na taki rocznik w miare zadbany to nie wiem. Dobry wybór może być vectra co do laguny to na rankingach awaryjności zajmuje odległe miejsca, ford mondeo wydaje się też dobry ale troche ludzi narzeka na awarie osprzętu silnika. Lybre ma mój znajomy i bardzo sobie chwali aczkolwiek faktycznie troche mało spotykane auto na naszych drogach co może być też zaletą.
pirlo333
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...