Galant czy accent

10 Wrz 2008, 14:30

Witam wszystkich! Co lepiej wybrać: Accenta 1,3 1998r czy galanta 1,8 1993r?? Oba w podobnej cenie. Chodzi mi tu szczególnie o awaryjność tych aut no i ogólne plusy i minusy.
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Wrz 2008, 15:09

Hmmm. Zna ktoś odpowiedź na to pytanie? :)

Z tego co zauważyłem to accent mniej pali. Z kolei glant wyglada na porzadne ciezkie auto. Bezpieczne i w ogole.
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Wrz 2008, 16:29

Galant hmm autko dobre bezawaryjne napewno ale ile to pali no pewnie więcej od accenta za to pewnie lepiej jedzie wybór należy do Ciebie ja nic więcej od siebie nie mam do dodania . życze powodzenia w zakupie
papa
Początkujący

10 Wrz 2008, 17:49

to są auta z dwóch różnych klas, ciężko wybrać który będzie spełniał Twoje wymagania.
osobiście wybrałbym młodszy samochód.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

10 Wrz 2008, 18:04

Galant napewno będzie więcej chlał ale jest o wiele ładniejszy od accenta , fakt nowszy samochód będzie mniej awaryjny , ja wybrałym galanta
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Wrz 2008, 18:33

Zależy od budżetu, masz kase na utrzymanie galanta, to go bierz...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...

10 Wrz 2008, 19:28

porównujesz "krowe do psa" podstawowe pytanie - do czego ci jest potrzebny ten samochód, dla lansu czy coś?? accenty są dosyć ekonomiczne- kolega ma i sobie chwali (wygląda troche niezbyt, ale to juz mniej wazne) co do galanta to niemialem z nim do czynienia!!
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

10 Wrz 2008, 19:46

Ciężko porównać, inna klasa samochodów, zależy czego oczekujesz i potrzebujesz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Wrz 2008, 09:51

Hmmm. Krowa czy pies. Wiecie. Potrzebuje tego samochodu bo już mam dość proszenia kogoś kiedykolwiek chcę gdzies pojechać. Na wakacje, na miasto, do kumpla. Jeżeli chodzi Ci o to czy potrzebuje samochodu do lansowania to powiem NIE :) Ale dla mnie samochód musi mieć w sobie coś. Nie moge się go wstydzić. Żadnych tikaczy czy czegoś w tym stylu. Musi być wygodny i dość zrywny. Czy części i utrzymanie galanta są faktycznie takie drogie? Czy Galant z 93 mający 220 000 to już rupieć czy może da się nim pojeździć jeszcze z 5 lat?
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 09:52

93r i 220000 to moim zdaniem sporo , autko ma już 15 lat :o to lepszy byłby accent w takim razie.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 10:00

Nie ma co ściemniać! Jestem wręcz najarany jak dziecko na tego Galanta ze względu na wygląd ale pewnie ta cholerna logika weźmie górę i kupie tego dziadkowego accenta w końcu :/
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 13:02

2green napisał(a):Nie ma co ściemniać! Jestem wręcz najarany jak dziecko na tego Galanta ze względu na wygląd ale pewnie ta cholerna logika weźmie górę i kupie tego dziadkowego accenta w końcu :/

hehehe miałem tak samo dylemat pomiedzy starym bmw a accentem "dzidkowym" i źle na tym nie wyszedłem uwierz mi.
papa
Początkujący

11 Wrz 2008, 13:08

W sensie że co wybrałeś? Tego accenta czy betke?
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 13:27

Accenta oczywiście, kup 1.5 koniecznie i depnij to od razu zapomnisz o "dziadkowaniu".
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Wrz 2008, 13:54

papa napisał(a):
2green napisał(a):Nie ma co ściemniać! Jestem wręcz najarany jak dziecko na tego Galanta ze względu na wygląd ale pewnie ta cholerna logika weźmie górę i kupie tego dziadkowego accenta w końcu :/

hehehe miałem tak samo dylemat pomiedzy starym bmw a accentem "dzidkowym" i źle na tym nie wyszedłem uwierz mi.

accenta
papa
Początkujący