pojawił się problem z tłoczkiem hamulcowym, przy wymianie klocków stwierdziłem, że tłoczki na obu zaciskach są zapieczone.
Wymontowałem zaciski nawet je "rozpołowiłem" lecz jednego z tłoczków za nic nie mogę ruszyć, w użyciu było imadło, łom, młot i ciągle nic.
Miał ktoś podobne problemy?
Aha czy tłoczki odpowiadają też innym modelom aut, planuje jutro zakup, ale pewnie jak powiem że do disco, to nie bedzie.
discovery ma ten sam co RR
discovery 2 ten sam co P38, RRL322 i RR sport
tłoczki po taniości nawet można kupić widziałem nawet za 30 PLN nierdzewne to koszt koło 70PLN gdzie to ci nie powiem nie ta część kraju
jestem właśnie po kompleksowej regeneracji hamulców. roboty sporo ale będzie na lata. uszczelki kup tylko oryginalne (zamienniki nie są zrobione dokładnie i jest problem z ich pasowaniem), tłoczki kup z nierdzewki - są osoby, które dotaczają sami (musisz poszukać). oferowane w sklepach internetowych jako nierdzewki są z normalnej stali!
Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.