Disco II czy Pajero Sport

09 Kwi 2011, 22:43

Witam,

planuje zakup któregoś z tych 2 samochodów. Discovery II 2.5 TDI lub Pajero Sport 2.5 TDI, samochody są w podobnym wyposażeniu, ten sam rocznik, cena prawie podobna ;) Obydwa są w dobrym stanie technicznym. Bardziej skłaniam się ku Pajero Sport, z landkiem (freelander) miałem juz doczynienia i myslalem o zmianie marki ;) prosiłbym o jakieś porady, ewentualnie info posiadaczy jak spisują się te samochody. Czy spalanie jest podobne, jak koszty utrzymania, itp.
hamrokar
Nowicjusz

Miejscowość: z nikad

09 Kwi 2011, 22:55

Frelek to suv i to dość awaryjny.
Disco II jest zawieszone z tego co mi wiadomo na poduszkach, co jest dość awaryjnym ustrojstwem. Jak jest przerobione na sprężyny to lepiej dla Ciebie.
Spalanie ----> [link do autocentrum.pl wygasł]

Nie wiem czy to ma dla Ciebie znaczenie, ale Disco ma centralny dyfer, a Pajero Sport nie (ale nie jestem pewien mogę się tu mylić)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

09 Kwi 2011, 23:10

Frelek nie jest tak bardzo awaryjny :) swojego mam nadal od 6 lat i nie moge powiedzieć na niego złego słowa, co prawda ostatnio troche musiałem dołożyć ale samochód ma już prawie 200 tys km. A mam go prawie od nowosci ;) jak się dba to jest ok i jak nie jest to przekładka. Disco na pewno miało by zalożone sprężyny, jeśli nawet by miało poduszki to mam opcje za nie dużą kase przełożyć na sprężyny. Nie zależy mi tak bardzo na właściwościach offroadowych bo samochód nię bedzie mi sluzył do ciężkich przepraw tylko użytku codziennego i turystyki ;) a że mieszkam w górach to zimą napęd i prześwit jest jak najbardziej wskazany :)
hamrokar
Nowicjusz

Miejscowość: z nikad

10 Kwi 2011, 07:06

Ja osobiście brałbym Disco. Na Pajero bym się skusił ale na zwykłą II lub III, sport mi się nie podoba z wyglądu. :smile:
Do tego co piszesz to oba się nadają :wink:
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zaproszenia na TTM i Motor Show 2022
    Rozpoczął się właśnie konkurs dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 3 kwietnia włącznie). Tym razem mamy dla Was dwa podwójne zaproszenia na "Vip Day" i pięć podwójnych zaproszeń na ...