Dizel czy beznyzna

19 Gru 2010, 17:46

Tu jest Polska i musimy jezdzić tym co Niemcy wyrzucają takie zycie :razz: jak e90 stanieje do 15 tyś chetnie kupie :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

19 Gru 2010, 17:51

nitro napisał(a):Tu jest Polska i musimy jezdzić tym co Niemcy wyrzucają takie zycie :razz: jak e90 stanieje do 15 tyś chetnie kupie :razz:

sek w tym, ze nie chce zeby tak bylo :wink:
Gdyby Polska byla bogatszym krajem nie byloy absurdalnych sporow czy 30-letni samochod jest lepszy od nowego :roll:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

19 Gru 2010, 18:05

Problem też jest w głowach naszych rodaków.
Każdy chce jeżdzić premium więc kupują stare Audi/BMW/MB bo duma nie pozwala im jeżdzić samochodem na F lub co gorsza Dacią/Daewoo a na których utrzymanie w dobrym stanie byłoby ich stać.
Na tym forum zwłaszcza u właścicieli starszych aut premium widać te uprzedzenia i niechęć do innych a szczególnie tańszych marek.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Gru 2010, 18:15

Miałem auta znacznie młodze na "f" i tego typu wynalazki i żadne nie spełniało moich oczekiwań, więc dlaczego mam na siłę jeździć młodszym autem, ale gorszym? Dla rocznika? Dla mnie się liczy to jaki samochód jest technicznie i czy jest mi w nim dobrze, a nie ile ma lat. BMW też mógłbym sobie kupić młodsze i być może tak zrobię za jakiś czas, a mając nawet nowe E90 z salonu i tak chciałbym mieć zadbane E30 w garażu z minimum 200km pod maską, także poważnie rozpatruję ożenek z moim obecnym autkiem i wstawienie tam kiedyś mocniejszego motoru, a na codzień kupno jakiejś młodszej np. piątki. No chyba, że zdecyduję się sprzedać swoje E30, ale to tylko jak ktoś doceni jego wartość, nie lubię robić prezentów obcym ludziom i sprzedawać auto poniżej rocznych w niego inwestycji. Jak ktoś tego nie rozumie, bo jeździ rocznikiem, to przykro mi bardzo.

Jerzy - tutaj chodzi głównie o to, że teraz mamy o co się kłócić, nawet jak to absurdalne, a za 30 lat nie będzie takich kłótni, bo żadne obecnie produkowane samochody nie dotrwają raczej nawet dwudziestki.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

19 Gru 2010, 18:28

Powiedzmy, że jesteś wyjątkiem.
Wystarczy spojrzeć na ulicę by zobaczyć, że większość starym MB i BMW to rozpady bo właścicieli nie stać na utrzymanie auta w dobrym stanie.
Pokaż w końcu jakieś zdjęcia swojego BMW, skoro tyle w niego wkładasz to musi być perełka.
Poza tym dziwne musisz mieć oczekiwania skoro samochody na F nie mogą ich spełnić w przeciwieństwie do e30 które bynajmniej cudem inżynierii od dawna nie jest.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Gru 2010, 18:33

Może i nie jest, ale wystarczy podać kilka wymagań takich jak dobre prowadzenie, dobrze zestrojone zawieszenie, przyzwoite osiągi, wysoka jakość materiałów wykończeniowych, dobre blachy, ergonomia, niezależne zawieszenie z tyłu, dobre wyważenie auta, wygodne fotele, dobrze trzymające na zakrętach no i co zostaje z plejady aut do 10 tys zł? Moim zdaniem tylko MB/BMW, przy czym w MB ciężej z osiągami trafić. Co do tego, że jestem wyjątkiem to może przesada, no ale raczej jestem w mniejszości niestety. Jak chcesz fotki to napisz na pw maila to może coś Ci wyślę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW