Dla 5-osobowej rodziny za 10tys dynamiczne

09 Mar 2012, 21:02

Witam
chcialbym kupic samochod tak jak w temacie czyli dla 5-s-bowej rodzinki. Auto musi byc duze komfortowe ,najlepiej z bogatym wyposazeniem. Silnik sam nie wiem czy ON czy BP+LPG Lecz jezeli benzyna to moc silnika od 150km i pojemnosc min.2.5 dlatego ze mam 1.6 nubire i nie jest ona zbyt dynamiczna mimo ze sama bena a z gazem wiadomo ze moc spada oraz miejsce w bagazniku.
Podam kilka przykladowych aut ktore sam ogladalem jezeli macie inne propozycje z chcecia wyslucham
- MB W210 2.5TD/2.9TD/3.0TD/2.8+lpg/3.2+lpg (limuzyna/kombi)
-Audi A6 C4 2.5tdi 140km (kombi)
-Audi A6 C5 2.5 tdi 180km (kombi)
-Bmw E39 3.0d 184km (kombi)
-Renault Laguna 2 1.9dci/2.2dci (kombi)
-opel omega B FL 2.5Td (kombi)
-MB W140 3.2/4.2/5.0 lub 3.5 td
-Volvo V70 2.5tdi 140km te przed 2000r. (kanciak) i ta po ( oplywowa bardziej karoseria )
-VW Mulivan 2.5 TDI 102km
- Mysle jeszcze nad kombi z napedem 4x4 ale nie wiem czy warto
traker007
Początkujący

Miejscowość: poznan

09 Mar 2012, 23:23

Większość podanych przez Ciebie aut to będą szroty i skarbonki bez dna.

Z tym gazem to nie przesadzajmy,dobrze założona sekwencja i spadku mocy praktycznie nie ma a co do butli to jeśli jest taka możliwość to można wsadzić w miejsce koła zapasowego,koło wywalić i zamiast niego wsadzić dojazdówke która zajmuje mniej miejsca.

Mówisz duże,komfortowe auto a ja mówie Mercedes 124 i jego bym szukał,gdyż w tej cenie wyrwiesz egzemplarz napewno w dobrym stanie i z bogatym wyposażeniem ewentualnie Mercedes W202.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Mar 2012, 09:36

A może Opel Vectra B. W tej cenie kupisz spokojnie, mało awaryjny, tanie części. Może uchwycisz jakaś Astrę II w kombi lub w sedanie, Audicę A4 z początku produkcji albo Skodę Octavie też z początku produkcji.
maciek1203
Aktywny

Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

10 Mar 2012, 10:53

Te auta co podałeś to będą kompletne szroty,jedynie A6 wyrwiesz w jako takim stanie.
Ja od siebie dodam coś co sam mam obecnie czyli Daewoo Leganza.
Duże,komfortowe auto wsam raz dla rodziny,spalanie na poziomie.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

10 Mar 2012, 13:53

Jeśli szukasz samochodu dla 5-osobowej rodziny to każde z tych aut będzie po prostu za małe.
Za 10 tys. zł poszukałbym VW Sharana:

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

10 Mar 2012, 14:35

sharon dobra sprawa a jak cos z 4x4 to moze daewoo musso ?z tym ze nie wiem jaka jest dynamicznosc 2.9td 130km
neon00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: neon
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowy silnik LPG w nowym Renault Clio i nowym Capturze
    Nowa jednostka ma zdecydowanie lepsze osiągi, a jednocześnie znacznie niższe zużycie paliwa i emisję CO2. Jest zasilana benzyną oraz gazem LPG i wykorzystuje sprawdzone rozwiązania fabryczne, jest łatwa w obsłudze, przystępna ...

10 Mar 2012, 15:06

Proponuję to:

Oczywiscie nie musi to auto dokładnie z tego ogłoszenia! Jest to model od 1997 z silnikiem V6 3,5l, mało awaryjne, BARDZO komfortowe i duże. Miałem okazję serwisowac kilka sztuk-rewelka. POLECAM!!! idealny wybór.

Co ciekawe w poprzednich modelach (do 96) zwykłe LPG z mikserem świetnie sobie radziła, żadnych wybuchów itp ponieważ cewki są bezpośrednio na świecach a świece starczają na 100,000km!!! (platyny) Oczywiscie proponuję z sekwencyjnym LPG i raczej takie są częściej spotykane.
Dodam jeszcze, że jakość i trwałość części jest kilkukrotnie wyzsza niż w zwykłych autach !!! np tłumik końcowy posiada 3 warstwy blachy!!! wszystko jest made in japan.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

10 Mar 2012, 15:35

2.9TD w Musso to jednostka Mercedesa.Co do dynamiki nie ukrywajmy,że przy tej masie (prawie 2 tony) przydałby się większy silnik ale i ten ciągnie jak należy ale za to 2.9 spala znacznie mniej niż jakiś gigant.
Minusem w Musso może być skrzynia,dużo osób na nia narzeka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2012, 17:12

Dziekuje za odpowiedzi. Powiem ze z tych aut co podaliscie to honda legend mi najbardziej przypadła do gustu. Ale ogladajac oferty na slynnych portalach internetowych kilka aut przypadło mi do gustu w szczególnosci z gwiazda na masce:
-http://otomoto.pl/mercedes-benz-e-300-sportline-C23152267.html
-http://otomoto.pl/mercedes-benz-e-320-lift-skory-xenon-comand-tv-C23112459.html
-http://otomoto.pl/mercedes-benz-e-320-C22329681.html
-http://otomoto.pl/mercedes-benz-e-250-skora-klimatyzacja-zadbany-C23112365.html

Najbardziej podoba mi sie w210 2.5 td mianowicie dlatego ze moj wujek mial takie auto lecz w sedanie i pali ok.8l w miescie a dynamika i osiagi za praktycznie takie same jak 3.0 td.
A w210 3.2 bena ta za 6tys kusi mnie tym ze jest do duze auto a z tym silnikiem mozna go nazwac pocisk i jak zalozyc gaz to nie wiem czy by na to samo nie wyszlo co TD
traker007
Początkujący

10 Mar 2012, 17:15

No i mówiłem że W124 będzie dobry.
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2012, 17:36

Barol w124 jest dobry ale musi miec klime
traker007
Początkujący

10 Mar 2012, 18:15

Przy zakupie W124 z klimą trzeba mieć oczy szeroko otwarte na typ klimatyzacji, ponieważ znaczna wiekszosć posiada układ na gaz R12 który nie jest produkowany !!! wiec klimy praktycznie nie ma :!:

Oczywiscie istnieje możliwosc przrobienia na R134a ale wiaże się to z wysokimi kosztami i pomimo zmian z dalszymi ubytkami gazu. Ewentualnie istnieje zamiennik R12 ale z jego dostępnością jest bardzo słabo a jesli ktos już go ma to jest to gośc od lodówek który kasuje masakryczne pieniadze (do 1000zł!!!) Tak więc taki antyk jak W124............ :oops:

SZUKAJ HONDY NIE ZAWIEDZIESZ SIĘ, JAK WYKONASZ JAZDĘ TESTOWĄ TO SIĘ ZAKOCHASZ. Za te pieniadze nie ma sobie równego konkurenta.

Jeszcze mała podpowiedż, honda legend produkowana jest też pod marką ACURA (rynek amerykoński) taka jak ta: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Mar 2012, 18:43

zastanawiam sie nad tym czy do hondy legend wejdzie 5 osob i bagaz jak by byl gaz . bo wiem ze do merca w210 kombi spokojnie wejdzie 5 osob i bagaz bo ma ponad 600l bagaznik. I ile moze spalic gazu taka honda bo niechce aby ojciec pensje zostawial na utrzymainie auta
traker007
Początkujący

11 Mar 2012, 12:21

LEGEND zużywa około 15-18l LPG na 100km do tego mercedes jest mniejszy od tego modelu hondy.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Mar 2012, 13:17

A może Lancia?
Barol
Awatar użytkownika