Ech, kobiety...
zbiorą się dwie w jednym miejscu i od razu wszystkimi dyrygują
nie wiem do której się odnieść, bo już straciłem rachubę która pyta o co, która skąd i która czego oczekuje, a więc napiszę "Ogólny Poradnik Kupującego Samochód Laika"
1. Diesle nie są tańsze w eksploatacji, zwłaszcza w tym wieku i na krótkich dystansach. Inna sprawa, że auta z dieslami typu Corsa mają za sobą przeszłość we flotach, wożąc szeregowych pracowników, którzy wszędzie powinni być na... Wczoraj
2. Najmniejsze silniki nie są najbardziej ekonomiczne w gamie danego modelu. Przez ekonomię rozumiemy niskie spalanie, oraz to, co silnik daje w zamian za to ile dostał (paliwa)
3. Nie napadajcie dziołchy na forumowiczów, którzy opiniują w stylu "nie w tym budżecie", "nie z tym silnikiem" itp bo to są bardzo rzeczowe rady. To że są takie auta na allegro/olx nic nie znaczy
4. Nie wiem która z was to napisała, ale przykład ze sprzęgłem jako rzeczy, której nie chce wymieniać po zakupie był bardzo nie trafiony - sprzęgło to część eksploatacyjna, którą prędzej czy później trzeba wymienić
5.
jeśli nie podobają Wam się nasze (rzeczowe) rady i wiecie lepiej to róbcie wg własnego serducha i uznania, my umywamy od tego ręce