Dla kobiety autko

06 Sty 2016, 17:17

frazinkson jestem już tutaj sporo czasu i chyba pierwszy raz widzę osobę której na wstępie nie pasuje doradztwo.
Barol Ci napisał że 1.6 jest mało polecane w Golfie i A3 bo poprostu sporo pali a osiągi ma przeciętne ale fakt Tobie kobiecie może wystarczyć akurat.
magdalenac a lpg Cię interesuje?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Sty 2016, 18:15

frazinkson a patrzyłaś na linki które wrzuciłem? W przypadku A3 najmniejszy silnik był 1.6 i on powinien wystarczyć ale wiadomo przejedż się i oceń sama a co do Golfa unikaj 1.4 bo to kompletny muł jest.
Najlepsze silniki będą tu 1.8 które w razie czego dobrze przyjmują ewentualne lpg ale jak przeglądałem ogłoszenia to bieda z takimi w Twojej okolicy.

magdalenac odnosząc się do Twoich propozycji to owszem zobacz na Ibizę,Corsę czy Golfa ale już tłumaczę co i jak,o Golfie pisałem wyżej,Corsa napisałem że padło bo to tani diesel od handlarza a Ibizę znajdziesz ale II poliftową.

Zerknij na te linki i będziesz wiedzieć o co chodzi mniej więcej.
[link do oferty na Olx wygasł] - ładnie utrzymany,przebieg może być autentyczny,trochę ma już porobione no i jest klima.
[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy,ten silnik ma 60km tylko sporo wyświetleń zastanawia.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - dopytaj czy ma udokumentowane wymiany.
[link do oferty na Olx wygasł] - dopytaj o opłaty.
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg może być autentyczny i szyby były przerabiane z korbotroniku na elektryczne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2016, 20:43

Ech, kobiety... :roll: zbiorą się dwie w jednym miejscu i od razu wszystkimi dyrygują :D nie wiem do której się odnieść, bo już straciłem rachubę która pyta o co, która skąd i która czego oczekuje, a więc napiszę "Ogólny Poradnik Kupującego Samochód Laika" :wink:
1. Diesle nie są tańsze w eksploatacji, zwłaszcza w tym wieku i na krótkich dystansach. Inna sprawa, że auta z dieslami typu Corsa mają za sobą przeszłość we flotach, wożąc szeregowych pracowników, którzy wszędzie powinni być na... Wczoraj :roll:
2. Najmniejsze silniki nie są najbardziej ekonomiczne w gamie danego modelu. Przez ekonomię rozumiemy niskie spalanie, oraz to, co silnik daje w zamian za to ile dostał (paliwa) :wink:
3. Nie napadajcie dziołchy na forumowiczów, którzy opiniują w stylu "nie w tym budżecie", "nie z tym silnikiem" itp bo to są bardzo rzeczowe rady. To że są takie auta na allegro/olx nic nie znaczy
4. Nie wiem która z was to napisała, ale przykład ze sprzęgłem jako rzeczy, której nie chce wymieniać po zakupie był bardzo nie trafiony - sprzęgło to część eksploatacyjna, którą prędzej czy później trzeba wymienić
5. jeśli nie podobają Wam się nasze (rzeczowe) rady i wiecie lepiej to róbcie wg własnego serducha i uznania, my umywamy od tego ręce :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

06 Sty 2016, 20:55

mike1735 napisał(a):4. Nie wiem która z was to napisała, ale przykład ze sprzęgłem jako rzeczy, której nie chce wymieniać po zakupie był bardzo nie trafiony - sprzęgło to część eksploatacyjna, którą prędzej czy później trzeba wymienić

szczególnie prędzej w przypadku użytkowania auta przez kobietę :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

06 Sty 2016, 20:59

Dziwię się, że jeszcze nie padła propozycja Corolli E11 - bardzo fajne, wygodne jak na swoją klasę autko, bezawaryjne a za 5-6 klocków spokojnie do kupienia w wypasie i lepszym niż podstawowy silnik. Nie można się zwieść marką, że Golf czy inne A3 lepsze czy coś, bo jeździłem kilkukrotnie A3 1.6 wujka, ostatnio testowałem kilka Corolli i Civików VI i mimo, że nie były w świetnym stanie to w tych samych pieniądzach miały znacznie bogatsze wyposażenie, niż A3 czy Golf - pełna elektryka, dobre radio, klima, w jednej Corolce nawet grzane kubełki właściciel zrobił, co w porównaniu z korbotronikiem i często-gęsto brakiem klimy w VAGach robi wrażenie.
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2002

06 Sty 2016, 21:25

dzida napisał(a):szczególnie prędzej w przypadku użytkowania auta przez kobietę
ja bym się bardziej martwił o stan tylnych hamulców, bo moja znajoma kilkaset metrów pokonała na ręcznym :mrgreen: choć można jej to wybaczyć, bo była świeżo po odebraniu prawka :wink: ale moje czujne oko czuwało :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wirtualny salon Audi w Warszawie
    Londyn, Paryż, Berlin, Pekin, Istambuł, Moskwa, a teraz Warszawa. Wczoraj, 8 października, przy stołecznym Placu Trzech Krzyży, ruszył pierwszy w naszym kraju ekskluzywny salon Audi City. Audi City wyznacza kierunek, jak ...

06 Sty 2016, 21:27

Ja mam kolegę który ma prawko ponad 2lata a czasami zapomina o ręcznym :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Sty 2016, 21:33

Śmiejcie się :mrgreen:
Kiedyś kolegi Astrą zaparkowaliśmy w lesie z dziewczynami (festyn, brak miejsc parkingowych). Ja nie zaciągam ręcznego na postoju (byłem kierowcą) ale on mi zaciągnął - bez skojarzeń :D
Jak potem nie mogłem ruszyć to myślałem, że się zakopałem w piachu. Stwierdziłem, że jest coś nie tak jak zacząłem palić gumę na korzeniu po jakimś czasie. Kierownica była tak niefortunnie skręcona, że nie widziałem kontrolki ręcznego :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

06 Sty 2016, 21:35

Dziękuje za te propozycje, posprawdzam sobie je dokładnie. Jak dla mnie najlepiej prezentują się jednak golfy i na nich się raczej skupię.
Mam jeszcze pytanie, co powiecie o skodzie Fabii? Bo teraz zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie zainwestować troszkę więcej, powiedzmy do 10 tys, a pocieszyć się tym autem więcej niż rok, czy dwa.
Ktoś tam pytał, czy może być lpg - odpowiadam, że może być i podkreślam, że nie zależy mi na dieslu, wstawiłam te linki jako materiał podglądowy aut, które mi się spodobały.
magdalenac
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2010
Auto: nie mam

06 Sty 2016, 21:37

nie przeszkadzają mi uwagi typu - nie w tym budżecie, tylko "używanie mózgu nie boli", bo to raczej nie jest grzeczna odpowiedź, jeśli ktoś zwyczajnie, kulturalnie prosi o radę :)
magdalenac
Nowicjusz

06 Sty 2016, 21:44

Staraj się edytować post a nie pisać post pod postem :wink:

Co do Fabii to ok ale to tani budżetowiec bez szału i 10k bym nie dał za niego,6-7k jeszcze tak.
[link do oferty na Olx wygasł] - biedniejsza wersja ale trochę ma porobione i opłaty na rok.
[link do oferty na Olx wygasł]
niestety dużo Fabii ma słabe wyposażenie na śląsku coś bieda.
Barol
Awatar użytkownika

06 Sty 2016, 22:27

magdalenac napisał(a):co powiecie o skodzie Fabii
auto poprawne, bardzo tanie części, dość pancerne podwozie, potwornie nudne :wink: najlepiej szukać LPG, bo benzynki trochę spala. No i żadne 1.2 tylko 1.4 75KM
magdalenac napisał(a):nie przeszkadzają mi uwagi typu - nie w tym budżecie, tylko "używanie mózgu nie boli
moderatorzy czuwają, za takie uwagi będą ostrzeżenia, także nie musisz się o to martwić :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

06 Sty 2016, 23:11

Pancerne i tanie części? To coś dla mnie :D zastanawiam się wciąż między golfem a tą fabią. O golfie słyszałam wiele opinii, że bardzo rdzewieją i gnije podłoga - nie wiem ile w tym prawdy, i jak się do tego ma fabia.
magdalenac
Nowicjusz

06 Sty 2016, 23:22

Zobacz na to [link do oferty na Olx wygasł] wrzucałem w innym temacie a auto bardzo ładnie się prezentuje.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2016, 14:05

Może Agilla 2? oszczędne, dobrze wygląda i cenowo też przystępne :)
ArturoSss
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 06 2003
Auto: Opel Astra III