Dlaczego po wymianie poduszki pod skrzynią strasznie drży na

17 Gru 2011, 19:01

Kolega ma astrę f, 1.6 8V rok `97. po wymianie poduszki pod skrzynią strasznie drży na wolnych obrotach. lekkie dodanie gazu i problem znika. mechanik mówi że auto ma swoje lata, ale dziwny zbieg okoliczności, że akurat po wymianie powstał problem. wymieniana była tylko jedna poduszka.

Pozdrawiam :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

17 Gru 2011, 20:57

czasami jak silnik nierówno pracuje to przy wymianie zużytej poduszki silnik jest bardziej usztywniony i na nowej i drgania przechodzą na nadwozie na wszelki wypadek jak jest tam jakaś regulacja to niech spróbuje ją wyregulować
Janusz00
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 2000
Auto: peugeot 306

06 Sty 2012, 21:30

W moim aucie wymieniłem dwie poduszki pod silnikiem . Drżenia były mniejsze ale były. Regulacje tychże poduszek też nic nie pomogły . Pomogło wtedy kiedy dałem do sprawdzenia końcówki wtrysków . Na cztery sztAż p[rzyjemnie posiedzieć w aucie.uki trzy były wyjarane . Kupiłem nowe końcówki zamontowałem i problem znikł .
kiniu1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: kia sportage
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...