Długie poszukiwania... Auto do 7,5 tys zł

19 Sty 2012, 19:50

Witam.
Mam 21 lat i szukam auta do 7 tys zł.(nie wliczam w to ubezpieczenia oraz tego co zainwestuję w podstawowe wymiany)
Sprawa wygląda tak: chciałbym auto z dość żwawym silnikiem, a zarazem w miarę oszczędnym, myślałem o założeniu gazu
Jak narazie rozważałem nad: Audi a4, BMW e36, Honda Civic VI, Opel Vectra B, Astra G, Renualt Laguna, Peugot 206, Polo III (z silnikiem 1,6).

Mam mega dylemat ciężko mi poszukać czegoś co mogłoby przykuć moją uwagę...
Myślę, że pomożecie:)
bartas1922
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 07 2009

19 Sty 2012, 20:06

ja uszczuplę Twoje typy o A4 i Astrę G bo w tej cenie to będą same parchle
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Sty 2012, 20:12

A co sądzisz o Oplu Vectrze? mam coś upatrzonego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bartas1922
Nowicjusz

19 Sty 2012, 20:35

ogólnie samochód warty polecenia - dobrze śmiga na LPG części tanie ale lubi rdzewieć jak większość opli z tamtego okresu
jednak mój kolega posiadał takiego 1,6 z przebiegiem 380k z gazem i mu się rozsypał silnik ale nie opłacało mu się już inwestować i zmienił samochod - sam jest sobie winien, bo kupił auto z komisu bez zbytniego sprawdzania, bo on taki w gorącej wodzie kąpany
innymi słowy warto szukać ale nie będzie to takie łatwe
myślę, że łatwiej będzie znaleźć zadbaną Lagunę I

ten z 2giego linku napewno był robiony z przodu, bo widać to chociażby po różnych halogenach i ogólnie gotowy na handel
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Sty 2012, 21:36

I to jest właśnie to, że na zdjęciach auto wygląda ładnie, a w rzeczywistości może to być zwykły szrot. Właściciel godzi się na sprawdzenie w Stacji Kontroli Pojazdu tego auta.
Wydawało mi się, że łatwiej będzie znaleść Vectre od Laguny. Zresztą już słyszałem takie opowiadania o francuskich autach jakie to one są złe, że głowa mała... Może dlatego nie zwracałem na nie uwagi...
bartas1922
Nowicjusz

19 Sty 2012, 23:14

Akurat Laguna I jest wporządku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...