Dmuchawa ogrzewania - Freelander 2002r 1,8 benzyna

13 Gru 2009, 15:56

Witam :)

Jak dostać się do dmuchawy ogrzewania, silniczek ledwo się kręci i hałasuje :/
kryka34
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

13 Gru 2009, 17:41

witam a zadałeś sobie troszke trudu i schyliłeś się obok pedału gazu umocowany na 3 srubkach wypinasz kostke z przewodami i masz go na wierzchu tak wyglada [link wygasł]
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

13 Gru 2009, 22:36

A ja chciałem rozebrać pół auta ze strony pasażera bo myślałem, że dmuchawa jest w tej skrzynce gdzie nagrzewnica ;)

Wielkie dzięki i pozdrawiam :)
kryka34
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

14 Gru 2009, 16:36

w tej skrzynce od strony pasarzera masz klimatyzacje a nagrzewnica jest nad dmuchawa jak bedziesz wyciagał dmuchawe to ja napewno zobaczysz zobaczysz Pozdrawiam ps gdybys chcial kupic nowa dmuchawe pamietaj ze angielskie maja łopatki w drugą strone i dmuchają o wiele słabiej
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

15 Kwi 2014, 20:52

Czy można dokupić i wymienić wirnik europejski aby dmuchawa pracowała wydajniej. Pozdrawiam.
wlodekj
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 09 1968
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: land rover freelander
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...
    Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...