Tylna szyba nie kalibruje się

13 Cze 2014, 18:23

hej, wymieniłem cały mechanizm tylnej szyby,szyba po odpięciu akumulatora nie zjeżdża do dołu,z klamki szyba nie podnosi się po przekręceniu kluczyka co jest grane,po naciśnięciu klamki szyba opuszcza się do otworzenia drzwi natomiast po zamknięciu nie domyka szyby, z przycisku na kokpicie można opuszczać ją i podnosić krokami i jest przy tym dźwięk bip bip dodam jeszcze że nie chodzi tylna wycieraczka,bezpieczniki sprawdzone
wlodar1980
Obserwowany

Auto: Land rover freelander td4

13 Cze 2014, 22:26

Witaj. Czy kupiłeś jakiś w miarę markowy zestaw linek czy docinałeś sam.Czy dźwięk który opisujesz dochodzi z mechanizmu czy z czujnika.
Częste błędy to źle nawinięta linka na bęben, kleszczy się i załamuje.Pomylone wyjścia linek z obudowy bębna,pomylone wyjścia linek z prowadnic . Nie zluzowany napinacz. Źle osadzona szyba na uchwytach.
Mechanizm pracuję praktycznie bez głośnie, wycieraczka nie ruszy dopóki szyba nie zamknie się prawidłowo.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

14 Cze 2014, 10:44

powiem tak kupiłem najpierw zammiennik nowy,nie dzialało,kupiłem drugi mechanizm tyle że bez silniczka odpiąłem z starego też to samo więc zostały mi jeszcze przekaźniki te co sterują szybą może to one coś są nie halo
wlodar1980
Obserwowany

Auto: Land rover freelander td4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić / obliczyć ET felgi? - instrukcja
    Na rynku mamy bardzo dużo dostępnych felg zarówno aluminiowych jak i stalowych. Każda z nich powinna posiadać wytłoczone parametry montażowe w szczególności szerokość, średnicę i parametr osadzenia felgi ET. ...