Do 11tyś, od 97 do 00r, oszczedny, mocny z dobrym wyposażeni

25 Mar 2009, 23:04

Witam !!
To mój pierwszy post i prosze o wyrozumiałośc jeśli czegos nie bede wiedział. Poszukuje samochodu jak w opisie , wiem ze ciezko jest ale sa takie. Szukam dokładniej samochodu jak np. VW Polo, seat ibiza, honda civic, renault megane coupe, corsa. dodam ze mialem juz corse B 1.4B 8v a teraz obecnie jeżdze Wv polo 2000r SDI. Polo za słabe jest.
Chce zebyście mi pomogli i napisali jaki samochodow najlepiej wybrać benzyne czy diesla itp itd. dodam ze conieco znam sie i jezdzilem wieloma samochodami wiec nie jestem laik.
siwusek
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

25 Mar 2009, 23:46

oszczedny mocny i z dobrym wyposazeniem przychodzi mi do glowy bmw e34 diesel.tylko ze rocznik 96' maksymalnie
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

26 Mar 2009, 08:50

W Polo ciężko ci będzie znalezc ofertę w miarę szybkiego auta.
Jak najbardziej Civic i Meganka zaspokoją twoje potrzeby przyspieszeń.Niezle zbiera się też Almera 1,6. Jeśli chodzi o coś z dieslem pod maską,to jedynie pozostaje Tobie Ibiza TDi. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Mar 2009, 09:16

który silnik jest bardziej mocniejszy? TDI 90km czy benzyna 100km?
piotrauto
Stały forumowicz

26 Mar 2009, 10:12

100-konna benzyna oczywiście...Tylko jeśli porównujemy tan sam model auta.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

26 Mar 2009, 16:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -rzadko usterkowe auta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -dobre i mocne auta (moji rodzice takim jezdza)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -rowniez rzadko usterkowe auta a na koniec cos dobrego i mocnego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...
    Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...

26 Mar 2009, 19:40

Tez brałem pod uwage ibize tdi ta ponad 100 konna ale ciezko spotkać zadbana i nie zajechana.
Wiem tez ze z polówek to nie znajdzie sie jakiegos szybkiego bolida bo nie maja tdi w rocznikach do 99 a z benzyniaków to jedynie 1.4 8v (70KM) lub 1.6 ale na jego temat nic nie wiem. :oops:
Honda jest fajna ta po 96 (chyba) roczniku ale srodek ma jak kazda honda taki jak w latach 80' sorka to moje zdanie. Ale za to silniki najlepsze moim skromnym zdaniem.
Powaznie zastanawiam sie tak naprawde nad meganka coupe rocznik najlepiej ten po faceliftingu ale nie weim jak u nich sprawy techniczne zawieszenie, silnik itp help jak by co. jaki silnik najlepszy i czy w gazie dobrze chodza.
siwusek
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

27 Mar 2009, 11:12

artur73 napisał(a):100-konna benzyna oczywiście...Tylko jeśli porównujemy tan sam model auta.

to dlaczego mówią ze passat b5 TDI 90km jest sporo mocniejszy od 1,6 101km
piotrauto
Stały forumowicz

27 Mar 2009, 18:01

to może maluch 24KM jest mocniejszy od audi a3 90KM ?? przeciez to logiczne że jak ma wiecej koni to jest mocniejszy.podkreslam MOCNIEJSZY a nie dynamiczniejszy.taki fachowiec jestes a sluchasz co mowia inni??
matttias1234
Zaawansowany

27 Mar 2009, 18:53

matttias1234 napisał(a):to może maluch 24KM jest mocniejszy od audi a3 90KM ?? przeciez to logiczne że jak ma wiecej koni to jest mocniejszy.podkreslam MOCNIEJSZY a nie dynamiczniejszy.taki fachowiec jestes a sluchasz co mowia inni??

a czym sie różni dynamika od mocy wlasnie wszyscy mówią ze km to nic tylko niczy sie moment obrotowy i ze taki 90km diesel z turbo jest duuuuuuzo bardziej szybszy, zrywniejszy, dynamiczniejszy, ma lepsze przyspieszenia od benzyny mającej 101km która ma nizszy moment i jest mułowata
piotrauto
Stały forumowicz

27 Mar 2009, 19:19

diesel nigdy nie bedzie zrywniejszy od benzyny bo diesel nie sluzy do rwania asfaltu, jest silnikiem wysokopręznym.oczywiscie ze moment obrotowy ma wiekszy wpływ na te wszystkie rzeczy.szybszy niekoniecznie.no i diesel jest przedewszystkim elastyczniejszy.przy 80km/h jadąc na 5 biegu i wyprzedzasz bez redukowania biegu.dajesz gazu a auto fajnie przyspiesza.
matttias1234
Zaawansowany

27 Mar 2009, 20:58

no to wkońcu jak mając do porównania
vw passata b5
z silnikiem 1,6 101km
i diesla 90km to co będzie lepsze do jazdy i dynamiczniejsze, chodzi mi o lepsze przyspieszenia i dynamikę
wszyscy mówią ze benzyny są mułowate i ze nawet benzyna 1,8 125km jest mułem a dieslem 90km albo 110km jest bardzo dynamiczny i super
szukając osiągów lepiej dopłacic do auta z silnikiem wysokoprężnym czy kupic wolnossącą benzynę?
diesla sie kupuje dla oszczędności czy dla osiągów?
piotrauto
Stały forumowicz

27 Mar 2009, 22:53

dieslem jak i benzyna dasz rade ale bardziej zrywszym autem jest benzyniak,a diesla raczej kupuje sie dla oszczednosci
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2009, 23:00

ja mam passata 1.9 TDI 110KM jezdzilem tez 1.8 125KM i według mnie benzyna nie zbiera sie tak jak moj AFN nawet z miejsca.Jedyne benzynki ktore proponuje to 1.8T i 2.0 115KM
passek b5
Początkujący

27 Mar 2009, 23:24

no takie 1.8T 150KM :lol: miodzio poprostu
Barol
Awatar użytkownika