REKLAMA
Witam!
Poszukuję auta do 14-15 tysięcy złotych. Auto będzie sprowadzane z Niemiec. Do tej pory jeździłem Volkswagenem Golfem III z 1996. Generalnie rzecz biorąc, waham się, czy brać coś podobnego gabarytowo, czy zdecydować się na samochód "bardziej osobowy" (np. Opel Astra) i póki co przeważa ta druga opcja, aczkolwiek nie pogardziłbym pojemniejszym bagażnikiem (jednak gdybym miał do wyboru super-ekstra auto ze średnim bagażnikiem i średnie z dużym, wziąłbym to pierwsze).
Co do rocznika, dotychczasowego przebiegu, marki, tego, czy ma być koreański, japoński albo włoski i tych wszystkich innych rzeczy, które powinienem doprecyzować: nie wiem. O autach nie wiem nic i pierwszy raz będę jakieś kupował, dlatego w całości liczę na wasze obeznanie. Klimatyzacja i inne bajery absolutnie nie są istotne, ale jak będą, to ok. Auto będzie jeździć ok. 350km tygodniowo. Ważne, żeby nie trzeba było go co chwilę naprawiać.
edit1.
Auto "też" do miasta, aczkolwiek z uwagi na to, że mieszkam na prowincji, większość dystansu będzie pokonywana po długich, prostych drogach. W mieście jakieś 10-15km tygodniowo.
Co proponujecie?