Do 15000 pod LPG

18 Mar 2014, 10:58

Vectra byłaby jak najbardziej w porządku i nie będzie problemu z awaryjnością w przypadku LPG jak ma to miejsce w Mondeo,dlatego jeżeli miałbym coś polecać to właśnie Vectre,Mazde możesz sobie darować w tym budżecie.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
0

18 Mar 2014, 16:58

Mazde 6 spokojnie znajdzie do 15k
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

18 Mar 2014, 18:10

chciałbym znaleźć coś takiego
[link do Tablica wygasł]

Jakieś spostrzeżenia co do tego konkretnego egzemplarza?
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

19 Mar 2014, 23:02

Poszukałem trochę na temat tego ogłoszenia i znalazłem trochę ciekawych informacji:
1) komis z Katowic
2) "Krajówka - użytkowana przez prezesa dużej firmy" - kłamstwo, na ich stronie jest informacja, że jest sprowadzony z niemiec (i za to jest odpowiedzialność karna)
3) przebieg- w twoim ogłoszeniu brak, na ich stronie ponad 240 tys, a rzeczywisty...
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

20 Mar 2014, 01:07

ehh, no ładnie... zostanie mi chyba tylko szukanie auta w Niemczech bo w Małopolskim, na Śląsku, Podkarpaciu i w Świętokrzyskim (taki mam zasięg poszukiwań) nie ma chyba nic ciekawego ;/
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

0

20 Mar 2014, 09:44

Hehe tez miałem taki dylemat rok temu. Budżet był 22k na auto, ale w moim województwie same padliny. Polak potrafi zrobic ulepy hehe :)
Pojechałem do Holandii i kupiłem szóstke za 12.500zł po 3dniach poszukiwań się trafił rodzynek.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...

20 Mar 2014, 10:24

Akurat na Holandie to bym trochę uważał,
ceny zakupu auta nowego mają kosmiczne (jakieś 50% więcej niż u nas) i znalezienie rodzynka może być trudne z tego powodu (nawet starsze mają swoje ceny), ew. po jakichś kolizjach może być trochę taniej
(choć albo trzeba mieć jak noisy szczęście, albo trzeba wiedzieć gdzie szukać)
masz jakiegoś znajomego mechanika TheS?
subb0
Aktywny

0

20 Mar 2014, 11:03

Należy omijać okolice Hagi. Po komisach nie było rozbitków takich komisach dla Holendrów. Natomiast były miejsca gdzie byly same rozbitki czyli kupowanie auta od ubezpieczyciela.
Ja Mazde kupiłem w komisie od Holendra za dobra cene ponieważ była zaniedbana i do poprawek.
Dach miał szrame jakby szyld przywalił. Po powodzi furka nie była sprawdzałem co się dało.
Plus masz certyfikaty na przebieg. Tam jest nieco inna kultura. Po zakupie furki facet zaprosił na obiad kupił pizze, bro :) Ogólnie tam Ci co dużo jeżdżą to jeżdżą dieslami.
Jeszcze dzień wczesniej miałem brać Lancera 2.0 Pb w kombi 06r. Furka jak nowa, ale uszczelka pod głowicą do roboty. Przebieg ok 160tys ori i wygląd z przodu jak Polonez :D to zdyskwalifikowało auto, choc jeździło świetnie.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004
0

23 Mar 2014, 12:40

Dzięki za rady ;)

Auto poszukuje dla mnie osoba, która sprowadza auta z Niemiec, jest to jednak także znajomy rodziny a jego zadanie to tylko znalezienie auta na prawdę dobrego a nie najtańszego. Jak znajdzie to da mi namiary i się tam wybiorę, jak się uda to zabiorę także jakiegoś znajomego mechanika + sam jestem [bardzo] początkującym mechanikiem... moja wiedza niewiele da ale zawsze coś tam będę w stanie wyłapać ;d

Poszukiwania zawęziłem jednak do samego Volvo S60 z silnikiem 2.0T jeśli będzie do sprowadzenia albo większy jeśli będzie krajowe bo... ostatnio odwiedziłem ubezpieczyciela i dowiedziałem się, że moje OC ( współudział z ojcem ) w przypadku Volvo 2.0 będzie kosztować ~850zł a w przypadku 2.4 ~950zł
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

0

23 Mar 2014, 13:44

Pamiętaj tylko o wszelkich opłatach:)
I powodzenia, jeśli znajomy ściąga to jest spora szansa, że coś znajdzie dla Ciebie.
Powodzenia i daj znać jak poszło :D
subb0
Aktywny

0

23 Mar 2014, 15:59

dam znać na pewno ;)

Jeszcze raz dzięki ;)

P.S subb0, przepraszam, że dopiero teraz odpowiedziałem na PW, przez ostatnie dni nie miałem czasu tutaj zajrzeć ;(
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

0

28 Mar 2014, 15:17

Jeszcze odświeżę temat na chwilę bo mam pytanie o auto:

Ford Focus (HB) 2007r z silnikiem 2.0 TDCI (PSA) 136KM, przebieg 130k km od pierwszego właściciela, z PL salonu. Mam możliwość takiego wziąć ale zastanawiam się czy warto się w takie autko pakować? Moje przebiegi to 10k/rocznie głównie po mieście + w tym roku bym nim na wakacje pojechał ( jakieś 800km w jedną stronę)... Martwi mnie dwumasa, która w mieście trochę dostanie w dupę, poza tym... diesel do miasta? ;/ ... z drugiej strony cena po znajomości to 14 000zł (tylko dla mnie jest taka cena). jak myślicie???
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

0

28 Mar 2014, 15:19

Za tą cenę można się skusić bo za 14k to z początku produkcji nie kupisz a tu 2007 rok :) Z drugiej strony usunął bym DPF na pewno
Koniu
Forumowicz VIP

0

28 Mar 2014, 15:53

aha... to on już DPF ma? ;/ coś mi mówiono że jest bez DPF... może już wywalony?

Hmm, a sam silnik jest dość dynamiczny itp? jadę go jutro oglądać ale chciałbym co nieco wiedzieć a tylko raz jeździłem dieslem - na nauce jazdy ;d i nie wiem czego się spodziewać
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

0

28 Mar 2014, 16:02

Tak, ma DPF ale może być wywalony. Ogólnie jak jest w dobrym stanie to nawet się nie zastanawiaj :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0