REKLAMA
Witajcie
Nie spodziewałem się, że będę pisał tu jeszcze taki temat bo sam w wielu podobnych starałem się doradzić ale... no cóż, mam nadzieje że pomożecie mi coś znaleźć.
Kwota jaką mam na wydanie to 15000 PLN (ostatecznie maksymalnie i nieprzekraczalnie to 16000) + 4000 PLN na pakiet startowy i LPG.
Najchętniej kupiłbym sedan / liftback ale ostatecznie jakieś kombi też mogłoby być z tym, że kombi nie potrzebuje.
Co do wymagań: klasycznie w miarę oszczędny i bezawaryjny. Silnik raczej 1.8/2.0 benzynowy, chciałbym, żeby zbierał się lepiej od Octavii 1.6 (ta co w profilu). Kolejna sprawa to wygląd, nim się nie jeździ ale chcę po prostu auto ładne, żeby mi się po prostu przez długi czas podobało.
Auta o jakich myślę / myślałem: (kolejność przypadkowa)
1. Mazda 6 z roku ok 2002 2.0 - główny minus auta to oczywiście blachy
2. BMW e46/ e39 - raczej eliminuję ze względu na wygląd (nie porywa mnie), poza tym, tu już silnik wypadałoby brać chociaż 2.5 a przy takim OC by mnie pożarło i wypluło (mam 19 lat)
3. Opel Vectra C 1.8 / 2.0T - w liftbacku wygląda jeszcze jako tako, najlepszy byłby GTS ale o taki ciężko, poza tym wnętrze też jakieś takie.. nie ciekawe. W aucie mam się czuć na prawdę fajnie a preferuję nowoczesny wygląd, najlepiej ze skórą np jasną.
4. Audi A6 - na początku mówiłem "żadnego VAGa" ale teraz już nie wiem...
myślałbym nad Mondeo ale to w końcu ma być LPG więc odpada, Honda chyba też, poza tym na Accorda VII mnie nie stać.
I teraz pytanie, czy jest jeszcze jakieś sensowne auto , które przegapiłem?