Do 20 tys zł co radzicie- na miasto

27 Maj 2008, 10:57

Witam
Chciał bym się poradzić innych więc stąd tu moja obecność.
Poszukuję autka do jazdy głównie miejskiej (więc ma być małe), i na wekendowe wypady za miasto.
Interesuję mnie autka z przebiegiem do 100tys km, w cenie około 20tys zł, i rocznik mniej więcej 2000, ekonomiczne, nie awaryjne

Moje propozycje to:
-ford focus 1,6 benzyna hatchback-koniecznie :)
-skoda fabia 1,4 benzyna
-citroen C3 1,1 benzyna
-vw polo IV 1,4 benzyna

Proszę o Państwa opinie i sugestie
zaxsx
Początkujący

Miejscowość: Polska

27 Maj 2008, 11:38

Auta z takim przebiegiem z tego rocznika mają zazwyczaj jakieś mankamenty. Ford focus do 2000 roku miały problemy z korozją (nie wiem jak dalsze roczniki). Skoda Fabia dobry samochód jak na tą cenę, ale wyścigówka to to nie jest. Citroen C3 opinie nie są zbyt dobre. Volkswagen polo dobry samochód chyba najlepszy z wymienionych.

Ja proponuję jeszcze np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Fiat Stilo 1.2 16v stereotypy o fiatach mogą cię odstraszać ale to dobre autko i części nie są drogie a do tego niezłe wyposażenie
[link do oferty na Allegro wygasł] - Opel Corsa C 1.7 diesel małe, zgrabne i ekonomiczne autko
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Audi A3 1.6 małe, mało awaryjne, zrywne ale tez ekonomiczne autko i nie traci na wartości jak wyżej wymienione
Marzenie - Zobaczyć w swoim garażu :
BMW M3
Audi RS6
Dodge Charger 1967r.
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

27 Maj 2008, 13:45

Ja moge sie wypowiedziec o Citroenie, z pozostalymi nie mialem do czynienia. Bardzo zwrotne, zrywne autko, nawet przy silniku 1.1 benzyna.
Niestety jak na tak maly silnik duze spalanie, 6-7 litrow, w miescie jeszcze wiecej podejrzewam. Ja mowie o cyklu pozamiejskim.
Do zalet zaliczylbym ciekawe wyposazenie nawet w standardzie i fajna stylistyka. U mnie w domu maja wprawdzie 2003 rok.
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

27 Maj 2008, 18:53

Proponowałbym jeszcze Astrę II 1.4 lub 1.6 (odpowiednio 90 i 100 KM).
Spalanie w mieście ok. 7-8 litrów i w trasie 6 litrów.

W tych parametrach można znaleźć Golfa IV w benzynie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika