Zdecydowałem się na alfe 159, po głębszej analizie to ona pasuje do moich potrzeb, tzn ciekawy ładny sportowy sedan, ciekawy środek, dobre silniki i blacha no i ma to coś być może zatrzymam ją dłużej niż napisałem w pierwszym poście na ile chce kupić auto
![Uśmiechnięty :)]()
dodatkowo utwierdził mnie dobry kolega ojca który jest niezłym mechanikiem pracującym w serwisie (robi dużo włoskich aut). bez problemu do niego moge wstawiac fure jak kupie jak cos sie stanie
![Uśmiechnięty :)]()
,Wiecie co powiedział? że a4 b7 czy passat b6 inne mondeo czy vectry chowają się przy alfie ale nie chodzi o wygląd tylko o bezawaryjność chodzi głownie o diesle i tak, poradził mi jtd 150koni, 120km wersja za słaba a 2.4jtd dobra ale podobno zeby zmienic pasek rozrzadu trzeba wyjac silnik gdyz jest za ciasno i taki zabieg jest kosztowy oraz posiada jeszcze kilka rzeczy sporo drozszych niz 1.9jtd.
Mechanik powiedział ze jego syn ma w firmie alfe 159 jtd 150km z chipem na 190 z zaslepieniem egr i usunięciem dpf i ma 600tys przebiegu bez remontu i że mi gorąco poleca ten silnik , że po tych zabiegach już naprawde jest czym przycisnąć. co wy o tym myślicie? rzeczywiście tak fajny to samochód?
Mówił że ceny są dobre gdyż wczesniejsze modele zepsuły opinie i ludzie się boją alf a 159 jest naprawde dobra.
chętnie się dowiem jeszcze waszych opini o włoszce
jest jeszcze kilka rzeczy o które zapomniałem sie wypytać ale może wy mi podpowiecie.
a mianowicie dotej pory jeździłem golfem 4 i foką mk1 FL niedawno przejechałem się accordem VII 2006rok kolegi i bajka w porównaniu do moich aut chodzi mi mianowicie o wygode a przede wszsytkim o wyciszenie wnętrza o to jak ten samochód pokonywał nierówności tak delikatnie cicho no czuć że kompletnie inna jakość, możecie mi powiedzieć jak w tej kwesti wypada alfa 159 do accorda? jest bliżej do niego czy bliżej do moich auto jeśli chodzi o tą kwestie?
poczuje po foce 1 FL zmiane jakośći ?
mam jeszcze pytanko co do wyposażenia: tzn czy w 159 są xenony? szczerze to chyba nie wiedziałem nigdy spryskiwaczy przy światłach w tym aucie a xenon to jedna z rzeczy na ktorych mi zależy,
pytanko jeszcze odnośnie usb/aux czy ten samochód posiada te wyjścia? przeglądając zdjecia wnetrza i kilka ofert nie dostrzegłem usb/aux?
no i szczerze do 25k na jaki moge liczyć rocznik w przyzwoitym stanie?
![Piwo :piwo:]()