REKLAMA
Witam, witam.
Sprawa przedstawia się tak, poszukuję autka dużego, pakownego, będzie służył podczas budowy domu oraz do przewożenia całej rodzinki 2+3. Prawdopodobnie więc samochód musi być kombi / minivan.
W grę wchodzi w zasadzie tylko benzyna ze względu na to, że może przez okres roku max dwa będzie robił trochę więcej kilometrów niż zazwyczaj, może 15k w rok, a później będzie użytkowany w zasadzie dom - praca, praca - dom, no i jakieś pojedyncze wypady. To skłania mnie do tego, aby odpuścić turbo itp.
Miło, gdyby samochód JAKO TAKO się poruszał i mowa tutaj o konikach mechanicznych, nie musi być to demon prędkości, ale moja vectra c 1.8b 122km wystarcza mi tylko z tego względu, że jeżdżę pustym samochodem. Do większego i ze względu na to, że będzie przewozić jako tako rzeczy, celowałbym w te 140+
Pytam was, ponieważ poza kilkoma modelami, które miałem sam przyjemność używać, ciężko mi się obeznać czego dokładnie szukać. Chodzi mi o modele i w szczególności silniki, które warto obejrzeć, a które z pewnością sobie odpuścić.
Z moich doświadczeń kompletnie sobie odpuszczam laguny 2, mazdy 6 (korozja porażka).
Jeżeli z czymś jestem w błędzie to nie krępujcie się, uwagi przyjmę z pokorą, czekam na wskazówki!
WERSJA SKRÓCONA, SZUKAM:
- benzyniak
- duży (kombi, minivan)
- mile widziane 140KM+
pozdrawiam