REKLAMA
Witam, koledzy może trochę wy pomożecie mi z wyborem auta. Chaiałbym kupić jakiegoś fajnego niezadużego sedana. Najbardziej marzy mi się audi a4 albo a5 sportback tak minimum +2010 rok no ale niestety w tym momencie nie stać mnie na taki samochód (mam nadzieję za za 2lata dam rade) dlatego szukam samochodu na około 2lata. moje wymagania są następujące:
-dobra marka(zależy mi na wolnej utracie ceny samochodu)
-możliwe nie za wysokie koszty utrzymania samochodu (wiem że dobre marki mają droższe częsci)
-chyba fajny sedan
-rocznie robie 20tyś
-nie musi być to duży samochód gdyż najczęsciej jeżdze tylko z dziewczyną
na ten moment mam dwóch faworytów:
-bmw e90 320d 163km
-volvo s40 II FL 2.0d 136km
napewno tańsze w utrzymaniu będzie chyba volvo gdyż duzo czesci pasuje od focusa ale bmw z silnikiem m57 tym ktory ma w normalnym miejscu rozrzad chyba też do najgorszych nie należy?
co z tej dwójki było by lepsze dla mnie?
a może cos innego?
wiem wiem napiszecie że to marki premium i zebym kupił sobie opla czy citroena no ale właśnie ta utrata wartości ...
jak częsci do volvo czy bmw będą troche droższe od wyżej wymienionych to dam rade. Nie mam jeszcze żony i dziecki (dopiero 24lata)
kończe dobre techniczne studia w tym roku więc z optymizmem spoglądam w przyszłość jeśli chodzi o dobra pracę a juz teraz pracuje i nie zarabiam 1500
także jakoś dam rade ale wszystko w granicach rozsądku...
Pozdrawiam serdecznie