Do 2tyś - rozwożenie pizzy

27 Lip 2017, 18:46

Cześć, wiem wiem tysięczny temat o aucie w cenie marketowego roweru z sieci sklepów Auchan. Nie będę podawać linków, bo nie w tym rzecz. Chiałbym bardziej porady czy w budżecie do 2tyś pozostaje mi tylko fiat cc? A najlepiej przyjąć 1tyś +/- 500zł na auto i 500zł zostawiam na paliwo i lekki remont.
Auto głównie do wożenia pizzy, potrzebuje je na okres 3msc i oddaje raczej na żylety. No chyba, że da radę do koñca roku nim jeździć to spoko.

Grneralnie myślę o
Fiat cc
Fiat sc
Oraz o.... No właśnie czy do tego 1500 kupie coś co da radę jeszcze w mieście potoczyć się do koñca roku? Chciałem generalnie kupić coś za 3tyś, ale jak pomyślę o tym jak zajechałem ostatnim razem corollę e11 na pizzy to obniżyłem budżet. Myślę jeszcze o jakimś saxo, 106, opel astra? Tylko czy jest sens? W sumie Fiat sc, mi nawet odpowiada, bo można wypad nad jezioro zrobić, co prawda cc też ale jakoś tak linia nadwoźia już nie ten teges ;) Doradzicie coś, co nje będzie totalnym trupem? Dużo tych ogłoszeñ, ald jak widzę e36 za 1tyś w bdb stanie to płakać się chce....
przemi06
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Lip 2017, 19:07

Szukaj stanu a nie modelu, Wrzuć ogłoszenia, które masz blisko to coś popatrzymy
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Lip 2017, 20:35

Na razie jestem na wyjeździe więc ciężko coś wrzucić. Wiem, że patrzeć na stan ale co trafi się audi 2.0 w dobrym stanie to brać na pizze powiadasz? :mrgreen:
przemi06
Początkujący

27 Lip 2017, 20:49

Polecam Tico z LPG, spokojnie kupisz do 2k , tylko przy oględzinach uwaga na rudą. Koszty napraw i części porównywalne z CC/SC (czyli b. niskie), ale większa niezawodność i niższe spalanie. Wiem co piszę, użytkuję właśnie czwartego z kolei zagazowanego Ticolota. Służyły mi w kurierce, cateringu i rozwożeniu jedzenia. W warszawskich warunkach spalanie do 7,5 l LPG - nie widzę tańszej opcji. Oczywiście jak dbasz tak masz - zadbane, naprawiane na bieżąco auto dłużej posłuży. Nie licz na to, że kupisz i będziesz tylko tankować. Nie wiem jak u Was ze stawkami i ilością przejechanych km dziennie, mi zakup aktualnego Tico zwrócił się w dwa miesiące, a służy mi drugi rok. Jak już powie dość, wybór pewnie padnie na kolejne Tico :)
BobsonNM
Nowicjusz

Auto: Renault Scenic I ph I
Paliwo: Benzyna + LPG

27 Lip 2017, 21:09

przemi06 napisał(a):ale co trafi się audi 2.0 w dobrym stanie to brać na pizze powiadasz?

do takiej roboty zdecydowanie odpuść sobie stare duże auta z dużymi motorami
Ostatnio edytowany przez BobsonNM 27 Lip 2017, 21:12, edytowano w sumie 2 razy
BobsonNM
Nowicjusz

Auto: Renault Scenic I ph I

27 Lip 2017, 21:10

przemi06 napisał(a):Wiem, że patrzeć na stan ale co trafi się audi 2.0 w dobrym stanie to brać na pizze powiadasz?

Nie trafi się audi w dobrym stanie także zapomnij.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobór oleju do samochodu - zanim napiszesz, przeczytaj
    Ostatnimi czasy nasi forumowicze mają problem z doborem oleju do silników w swoich samochodach, zatem słów kilka na ten temat - do silnika samochodu należy lać olej taki, jaki zaleca producent samochodu. Dotyczy ...

27 Lip 2017, 21:12

Fiat cc 900 albo sc 900/1100 później jeszcze podeślę linki. Tico na pewno odpada, bo już kiedyś jeździłem tą konserwą i wolałem jednak wrócić do cc, gdy kupowałem pierwsze autko na dojechanke nauki jazdy.
przemi06
Początkujący

27 Lip 2017, 23:01

przemi06 napisał(a):Tico na pewno odpada
jak ja to lubię - wiatr hula w portfelu, ale wymagania są :roll:
Musisz niestety zejść na ziemię, bo na wybrzydzanie masz o jedno - dwa zera za mało. CC to dobre auto do tego typu ciorania (jeździłem) i w tym budżecie możesz niemal przebierać w ofertach. Części tanie jak barszcz, więc za 500zł zrobisz remont całego auta (no dobra, bez blacharki)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Lip 2017, 06:56

Panowie chwila.
Z audi to był sarkazm.
Dwa, to nie jest tak że wiatr hula w portfelu, przeczytaj kolego temat jeszcze raz. Auto na 3msc jak będzie sprawne po pizzy to na trochę zatrzymam to może w wolnej chwili jeszcze pośmigam, bo potrzebuję się załapać do roboty, bo będę mieć przestój u siebie. Po co mam wydawać np 4tyś na aito do pizzy? Chciałbym żeby przez te 3msc zakup się zwrócił i miał na utrzymanie. Także spokojnie.

Lynki

[link do oferty na Olx wygasł] - pewnie miał jakąś przygodę z silnikiem co myślicie?

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] - sprzęgła to on już pewnie nie ma :twisted:

[link do oferty na Olx wygasł] - patrząc na opis to nic tylko brać...

[link do oferty na Olx wygasł] - biały kruk ;)

No jak na razie jeśli faktycznie chodzi o sc to słabo w kuj-pom (jak zwykle zreszta, w tym woj. Cos kupic w poblizu, to najwczesniej w poznaniu ;))
przemi06
Początkujący

28 Lip 2017, 19:14

Na pewno odpuść pierwszego i dwa ostatnie (choć ten "Sporting" już i tak nieaktualny)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

29 Lip 2017, 17:00

przemi06 napisał(a):Tico na pewno odpada, bo już kiedyś jeździłem tą konserwą i wolałem jednak wrócić do cc,
ja tam nie widzę różnicy w Tico czy CC, ta sama konserwa a nie wiem czy Tico nie wypadnie taniej i lepiej.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Lip 2017, 09:13

Na SC musisz uważać bo w tym budżecie sporo sztuk jest od handlarzy albo auta bez progów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2017, 07:55

A co sądzicie o tym piździku?

przemi06
Początkujący

01 Sie 2017, 09:00

Colt to super auto. Miałem i było niezniszczalne. 2500 trochę za dużo za ten model.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

01 Sie 2017, 09:24

Jeśli jest zadbany i bez dziur w podłodze to zjeżdża z ceną na 2000-2100 i ma fajne wozidełko.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007