Do 30 tyś

17 Sie 2015, 07:29

Witam . Budżet za jaki chciałbym kupić samochód to 30tys.
interesują mnie silniki benzynowe. Dziennie pokonuje 20 km do pracy , w weekend 100-200km . (Studia, dziewczyna)
Auta jakie mnie interesują to
Mitsubishi Lancer Sportback. 1.8. - dobry pod gaz.
audi a3 8p
Proszę o rady . Najbardziej interesuje mnie Lancer. Co myślicie ? Możecie też polecić coś do tej kwoty.?
pozdrawiam
raphaelm
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

17 Sie 2015, 09:25

Audi nie ma dobrych silników benzynowych
Mitsubishi jest ogólnie ok - przeszkadzać może słabe wykonanie wnętrza. Dość drogie części.

Z propozycji to Hyundai i30 1,6, Kia Cee'd 1,6, Fiat Bravo 1,4T-Jet, Honda Civic VIII 1,8
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

18 Sie 2015, 06:42

Honda również mi się bardzo podoba.
Co wybrać z tej dwójki: Honda Civic VIII lub Mitsubishi Lancer ? Wydaje mi się , że Honda wychodzi trochę drożej.
Do Lancera raczej będę starał się wrzuć gaz, gdyż trochę potrafi spalić. Przeraża mnie jeszcze słaba wytrzymałość lakieru, na który większość osób zwraca uwagę.
Obydwa te autka bardzo mi się podobają :)
raphaelm
Nowicjusz

18 Sie 2015, 07:40

Słaby lakier to domena wszystkich nowszych aut w imię ekologii. Mitsu i Hondy to również dotyczy.
Honda ma oszczędny 1,8 więc gazować nie trzeba. Ja bałbym Civica, bo jest praktyczniejszy, lepiej się prowadzi i minimalnie lepiej wykończony.
O więcej info pisz do lysy30, bo ma taką i wypisze Ci co jest w niej ok, a co nie jest takie fajne.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

19 Sie 2015, 09:04

A co myślicie w tej cenie o :
Mazda 3 (wiem, że rdza, ale chodzi mi o to jak to autko wypada w tym przedziale cenowym) lub BMW Seria 1 118d ?
raphaelm
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...