Witam, chciałem prosić o ocenę kilku samochodów, czy są zauważalne gołym okiem usterki lub podane modele są po prostu fabrycznie kiepskie? Chciałbym zminimalizować ryzyko jeżdżenia po Polsce na próżno. Szukam auta typowo studenckiego/uniwersalnego - czyli głównie do jazdy międzymiastowej, czasem po mieście i na jakiś wypad w wakacje. Zależy mi standardowo - na ekonomiczności, tanim utrzymaniu, bezawaryjności a w razie konieczności na niedrogim serwisie/częściach zamiennych. Dodam że będzie to moje pierwsze auto.
A tu kilka moich propozycji: [link do oferty na Olx wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Olx wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Olx wygasł] [link do oferty na Olx wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Z tych wszystkich wybrałbym Cordobę. Jeśli ma być w miarę tanio i w miarę solidnie to myślę, że to będzie najlepszy wybór. Przy oglądaniu zwróciłbym uwagę na stan lakieru na dachu i masce - zauważyłem, że lubi z nich schodzić bezbarwny
Alfy 156 ogólnie są awaryjnymi autami (zawieszenie, elektryka), a trafienie zadbanego, bezwypadkowego Golfa 4 1.9 TDI z przebiegiem >300k w tych pieniądzach jest niemożliwe. Chociaż mój SEAT też zbliża się do 300 tys. km i silnik nadal jest w świetnej kondycji więc w tym budżecie raczej patrzyłbym na stan a nie na markę czy rocznik.
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Renault 5 Turbo Pod koniec lat 70. Renault przestały wystarczać zwycięstwa w 24-godzinnym wyścigu w Le Mans i Formule 1. Marka chciała również wystartować w rajdach samochodem napędzanym turbodoładowanym silnikiem. Wymyślone przez ...
Przy tak małym budżecie warto zerknąć na Citroena Xsarę, przed zakupem sprawdzić stan tylnej belki bo to większy wydatek. Wszystkie silniki są ok, choć dobrą dynamikę gwarantują jednostki 16V.
Ja by proponował jeszcze zastanowić się nad Toyota bo to przyzwoite autko, kiedyś znajomy miał taka dłuższy czas i był zadowolony. Mało awaryjny i tani w utrzymaniu
A jak wygląda sprawa cen części do takich avensis? Przy wszystkich francuzach z belką radziłbym przed zakupem dokładnie sprawdzić ten element. Regeneracja to koszt około 1000zł - jeśli nie więcej
Właśnie jak z częściami Avensis i z silnikiem D-4D? Bo gdzieś czytałem że jeśli diesle to tylko niemieckie, bo reszta to gnój? Rozumiem w takim razie, z moim budżetem idzie znaleźć w przyzwoitym stanie dieslowe S40, Avensis, Cordobę i Rovera 45 i są to maszyny godne polecenia? Tylko jedno pytanie - serwis/części do Volvo/Rovera nie są może koszmarnie drogie?
części do volvo starszej generacji nie są tanie, znajomy ma s40 i za lampę przednią musiał zapłacić 600 zeta za 1 sztukę, w Twoim przypadku dobrym wyborem będzie avensis I gen choć ja bym go w życiu nie kupiła ale tu na forum jest to polecane auto
stoma napisał(a):Bo gdzieś czytałem że jeśli diesle to tylko niemieckie, bo reszta to gnój
forum-januszy.pl ? Włosi, Francuzi (HDI i nowe DCI), japończyki (i-CDTI, d-4d 1.4), koreańce też ogarniają temat inna sprawa, że na większość z nich nie masz kasy
Co do reflektora do S40 to jestem zaskoczony, bo na allegro widzę komplet za 250zł zamiennik. Czyli w starą Avensis z 2.0 D-4D też nie ma się co pakować, czyli w tych cenach zostaje mi przeglądanie Cordoby z TDI, S40-tki z TD i Rovery 25/45 z TD - chociaż z tymi ostatnimi się obawiam, że awaryjne i serwis drogi? A takie coś? Wydaje się dosyć uniwersalne - nieduże ale w miarę wygodne i upchnie w razie potrzeby 4 osoby. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.