Do 35 tys - pierwsze auto dla młodej osoby :)

10 Mar 2013, 19:37

Witam wszystkich, czytam forum od dłuższego czasu szukając podpowiedzi :)
Poszukuję samochodu do 35 tysięcy w sedanie. Będzie to mój pierwszy samochód, do tej pory
kilka lat jeździłem autem taty nissan almera n15 1.4(w gazie), jednak przyszła pora aby kupić
coś swojego. Mieszkam w małym miescie, do pracy mam 15 km w jedną strone (trasa), mysle ze rocznie zrobie 7 -10 000 km, wiec chyba bedzie to benzyna. Jestem bardzo niezdecydowany i im blizej zakupu tym bardziej nie wiem czego chce. Zalezy mi, aby auto wyrozniało sie choc troche z tlumu i sprawiało przyjemność z jazdy:)
"Przerabiałem" już wszystkie auta (narazie w internecie, dopiero
zacznę jezdzic po giełdzie i komisach).

Pod uwagę biorę i chyba wybiorę coś z tego:
volvo s40
mazda 6
audi a4 b6
laguna III
opel vectra C
saab 9.3 - wizualnie my number one

Myslalem, ale odrzuciłem też ford mondeo mk4, skode octavię, audi a3 sportback, peugota 407,
bmw e46/320d, opla aste III - czyli biore/brałem pod uwage przedstawiciela niemaj kazdej marki...
Co myslicie, ze bedzie najlepszym wyborem?
cze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2006
Auto: Nie mam

12 Mar 2013, 15:22

@up

prosze o pomoc:)
cze
Nowicjusz

12 Mar 2013, 15:39

jakby mi zalezalo na bezawaryjnosci wzialbym mazde 6 1.8, na wyroznieniu sie saaba ( drogie czesci) prestizu audi, laguny bym nie kupil i volvo, nie wiem na czym tobie zalezy ale zlotym srodkiem wedlug mnie bylaby vectra c, za te pieniadze kupisz wypchana jak stodola wersje :D
zastanow sie tez nad lexusem is
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

23 Kwi 2013, 19:10

witam ponownie ,
trochę czasu mineło, byłem pochłonięty pracą -
w przyszłym tygodniu zaczynam urlop i bede chciał kupic cos u nas w kraju albo pojechac za granicę. udało mi sie odlozyc troche wiecej pieniędzy i mam do dyspozycji 40.000.

troche szukałem, trochę myslałem i jezdziłem i z podanej listy ograniczyłem mój wybór do:
audi a4 b7 (b6 wyzej to była pomyłka), silnik 1.8 turbo
honda accord 2.0 w benzynie?
i honda civic 1.8 vtec tutaj przemawia za mną dobry silnik, przyzwoite spalanie i możliwosc kupna auta w Polsce - duzo samochodów z salonu).

Najbardziej podoba mi sie audi , ale w Polsce nie dostanego tego modelu w benzynie, konieczny wyjazd za granice... jesli tak, to jaki kierunek, Niemcy? Belgia?
cze
Nowicjusz

26 Kwi 2013, 00:20

A może bmw e60 3.0d??? A e46 320d za 35 tysięcy to musiałoby być chyba ze złota, bo pierwsze egzemplarze zaczynają się już od 6 tysięcy. Nie wiem skąd się tu wzięło szczerze mówiąc.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

26 Kwi 2013, 08:17

W przeciwieństwie do poprzedników polecę Ci volvo s40, za 40 tyś nawet w kraju znajdziesz ładny samochód z 2008-2009 w zależności od wersji wyposażenia. Ceny części i ekspoloatacji volvo nie odbiega już od cen niemieckich samochodów i jest sporo dobrych niezależnych serwisów specjalizujących się w marce. Dla przykładu wymiana oleju, filtr powietrza, oleju, paliwa, kabinowy, przegląd auta, czyszczenie piast, kasowanie błędów komputera, kontrola filtr DPF i uzupełnienie płynów za 700zł.
Żadne auto nie da Ci takiego poziomu bezpieczeństwa jaki daje Volvo w podstawowej wersji. Komfort jazdy jest wysoki, auto na zakrętach aż klei się do drogi, trzeba z prędkością uważać. Volvo to prosty samochód, praktyczny, wszystko obsługiwane intuicyjnie, to auto ma jeździć, byc używane a nie stać i błyszczeć.
Najlepiej wsiądź i przymierz się do auta, wnętrze nie jest zbyt duże, osoby wysokie lub z brzuszkiem nie zostawią zbyt wiele miejsca pasażerom z tyłu.

Na dodatek gdybyś znalazł S40 z pakietem R-Design i silnikiem 2,5 T5 (230KM) lub 2,4 (140 i 170 KM) byłbyś mega zadowolony
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...

26 Kwi 2013, 14:43

Vermin napisał(a):A może bmw e60 3.0d??? A e46 320d za 35 tysięcy to musiałoby być chyba ze złota, bo pierwsze egzemplarze zaczynają się już od 6 tysięcy. Nie wiem skąd się tu wzięło szczerze mówiąc.

Za 6 tyś jest problem z kupnem E36, a co dopiero E46 i to jeszcze w dieslu :D
E60 to też głupi pomysł, jest to drogie w utrzymaniu auto, będzie miało dużo ponad 200k km, no i nie jest też tak łatwo znaleźć takie auto w dobrym stanie.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0

07 Maj 2013, 03:11

kejran napisał(a):Za 6 tyś jest problem z kupnem E36, a co dopiero E46 i to jeszcze w dieslu :D
E60 to też głupi pomysł, jest to drogie w utrzymaniu auto, będzie miało dużo ponad 200k km, no i nie jest też tak łatwo znaleźć takie auto w dobrym stanie.

Pierwsze szroty E46 320d w kombi zaczynają się od 6 tysięcy...
Problem z e36 za 6 koła??? Może jak szukasz na allegro 2.8 cabrio. Ale przeciętne silniki 1.6 1.8 2.0 itp. to żaden problem za 4 tysiące... 6 tysięcy to wysoka cena za 318is e36. Mój kolega kupił jakieś 6 miesięcy temu is'a e36 w coupe z lpg za 5 koła w Warszawie, bardzo ładna. Jeszcze z niczym problem się nie pojawił. Sprawdzona po VIN i reszcie, wszystko cacy.
E60 3.0d... Jestem bardzo ciekawy co jest aż tak drogiego w utrzymaniu tego samochodu... Trudno jest znaleźć E60 w dobrym stanie??? To jeszcze ciekawsze... Chcesz mi powiedzieć że same szroty z tych E60 3.0d? Aha no i ten przebieg 200 000 km dla BMW to kaplica. Samochód na złom najlepiej. Pfffff..... Po prostu nie wiesz o czym mówisz kolego i tyle...
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

08 Maj 2013, 20:01

A widziałeś na żywo jak wygląda ten Saab z bocznego profilu. Sam chciałem go kupić dopóki nie zobaczyłem na żywo z boku:p
dany1994
Nowicjusz

Paliwo: Diesel