REKLAMA
W końcu przesiadam się z Vectry C 2.0T. Dysponuję budżetem 45-50 tyś. poszukuję teraz auta mocniejszego niż poprzednik. Na pewno potrzebuję w aucie 6-cio biegowego manualu, silnik pod lpg bo z pewnością w przyszłości wpadnie. Interesuje mnie nadwozie typu sedan, hatchback, coupe.
Z tego co wybrałem, Coupe:
Audi A5 2.0T 210km
BMW E92 2.5i lub 3.0i (05-07')
Hatchback:
Mazda 3 II 2.3 Turbo DISI 260KM
Audi S3 8P (mam trochę mieszane uczucia)
Sedan:
Audi A4 B8 2.0 TFSi 211KM
Honda Accord VIII 2.4
Dobrałem skrajnie różne rodzaje aut, od małych hatchback'ów po sedany - jednak jest mi to obojętne, nie upieram się czy będzie to auto 3 czy 5 drzwiowe, krótkie czy długie.
Nie wiem czy w przypadku A5 budżet jest odpowiedni, bo więcej jest diesli w tej kwocie, natomiast biorę pod uwagę A5 w tym budżecie chociaż może być ciężko. E92 będę szukał z silnikiem 2.5i lub 3.0i i tutaj moje pytanie, lpg z montowanym zbiornikiem pod bagażnikiem może być dobrym rozwiązaniem czy lekko niebezpiecznym?
http://www.abart.com.pl/Galeria/BMW/330i-Coupe-E92
W Maździe zapewne musiałbym zabezpieczyć jeszcze podwozie na starcie, nie wiem jak z lpg. Odnośnie Audi S3 8P czy A4 B8 nie mam zdania, miałem do czynienia z A4 B6 i całkiem przyjemnie się prowadzi.
Proszę o wasze opinie, sugestie odnośnie reszty modeli, które wybrałem lub jakieś inne sugestie co do tematu.