Poszukuje dla siebie niedrogiego auta z Dieslem lub LPG do codziennej jazdy na trasę i do miasta. Znaczek na masce nie ma znaczenia. Oglądnąłem już trochę aut i mam dwa które zwróciły na mnie większą uwagę. I teraz mam dylemat, problem który z nich wybrać ?
1. Ford C-MAX 1.6 TDCI z 2005r. w 2008r sprowadzony, od tamtej pory dwóch właścicieli w kraju.
[link do Gratka wygasł]Z mankamentów po jego oględzinach wyszło że;
- jeden próg jest mocno skorodowany, spasowanie tylnej klapy jest złe i uszkodzony fragment klosza tylnej lampy. Poza tym technicznie auto jest ok, lakier sprawdzałem miernikiem, silnik, zawieszenie i wnętrze w dobrym stanie nie budzące zastrzeżeń.
2. Kia Magentis 2.0 CRDi z 2006r/2007r. pierwsza rej, sprowadzony z Belgii w 2012r, od tamtej pory jeden właściciel.
[link do auto.pl wygasł]Z mankamentów po jego oględzinach wyszło że;
- cały lewy bok malowany był w garażu przez partacza i źle spasowana lampa lewa przednia (wyglądałoby mi to na lekką kolizję i przecierkę lewego boku, podłużnice i wnęki były ok)
-bicie tarcz hamulcowych przy gwałtownym hamowaniu i ciągłe świecenie
kontrolki hamulców.
- mocno wytarta kierownica
Poza tym technicznie auto jest ok, spód auta zdrowy, zawieszenie nie wytłuczone, bogate wyposażenie, wewnątrz wszystko działa jak należy, silnik i skrzynia nie budzi zastrzeżeń.
Zatem które auto wybrać, na które radzilibyście sie zdecydować?
Obydwa sa zarejestrowane w kraju i w cenie 8 tys po negocjacjach.