Do 6-7-8 tys, w miarę niezawodny, segment a, b, c

14 Wrz 2008, 09:34

Witam wszystkich odwiedzających ten wątek :)
Jestem w 3 klasie szkoły średniej i poszukuje swojego pierwszego pojazdu na czterech kółkach. Lecz rynek jest nasycony starymi bądź nowszymi modelami, nie wiem czy stawiać na rok czy raczej na jakość wykonania(w tym przypadku poświecić rok) Zależy mi na czymś innym niż astra, lanos, corsa, golf, eskort itd, bo tego jest już dużo. Wydam na ten cel max do 7-8 tys. Interesują mnie segmenty a b c ew. d. Nie szukam raczej sportowego.
Musi być praktyczny. Nie musze mieć el.szyb i tego typu bajerów. NIE SZUKAM SAMOCHODU DLA LANSU.!!!! Zastanawiam sie nad Vitarą - ale to tylko pierwszy samochód który zobaczyłem w ogłoszeniach i którego obejrzałem naocznie, co o tym sądzicie????
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

14 Wrz 2008, 09:59

Przypominam, że te, których jest za dużo z reguły są bardziej praktyczne i tańsze w utrzymaniu od rzadzizn. Suzuki - dość dobra marka, o Vitara nic nie podpowiem.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Wrz 2008, 22:32

to moze jakaś mazde , toyote hmm
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 22:36

za 6 tyś to bym się tymi mazdami tak nie podniecał ... będzie już stara czyli większe prawdopodobieństwo że się coś zepsuje , a koszty naprawy większe niż lanosika np. ( tak myślę .. )
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 22:39

to prawda... no ale , no dobra to jeszczę ci doradzę może jakiegoś może polo , twingo , bravo ,lanosa ,punto?
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Wrz 2008, 06:54

vitara jest naprawdę solidnym autem ale za 7-8tyś zł znajdziesz co najwyżej egzemplarz w agonalnym stanie lub do opłat (po ściągnięciu zza granicy).
celuj jednak w autka bardzo popularne, punto, uno itp. mnogość części zamiennych, łatwość napraw nie tylko ułatwi Ci eksploatację ale i obniży jej koszty.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - trendy w projektowaniu współczesnych miast
    Współczesne miasta podlegają nieustannym zmianom, a projektanci miejskiej infrastruktury muszą za nimi nadążać. Mieszkańcy oczekują tworzenia przyjaznych miejsc sprzyjających zdrowiu i dobremu samopoczuciu, a równie ...