Ktory samochod kupic?? prosze o rade..ciag dalszy:P

14 Wrz 2008, 09:56

wyjasniam, ze chodzi mi o skodę nową fabię disel 1,9 tdi , octawia 1,6 benzyna plus gaz lub clio grandtour 1,5 disel cdi , opinie o renault czytam na necie i piszą , że silnik clio jest podatny na zle paliwo i ma slabe zawieszenie nie wiem czy renault obecnie poprawilo swoje samochody o skodzie czytam wiecej pozytywów, potrzebuje samochod , ktory malo pali 10 procent po miescie 90 w trasie .Co forumowicze na to który byście wybrali acha clio ma lepsze wyposazenie w tej cenie co skody ale skoda jest na trzecim miejscu niezawodnosci DEKRA 2008 clio w swojej kategorii 91 miejsce ale i w nowych jak sie trafi be to i stary moze byc lepszy
Ostatnio edytowany przez chocolate 15 Wrz 2008, 16:58, edytowano w sumie 4 razy
chocolate
Nowicjusz

14 Wrz 2008, 10:01

Żadne, a jak już by innych nie było to skode.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Wrz 2008, 12:55

Wziąłbym skodę, bo za tą cenę jest to całkiem dobre autko
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Wrz 2008, 21:24

Clio na max 5 lat. Naprawdę przyjemne autko, szczególnie 1,2 turbo ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

14 Wrz 2008, 21:26

Jak na padakę to przyjemne.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:31

Proszę, podziel się ze mną czym jeździsz!
Robisz się bardziej wk*rwiający od wdz'a -.-'
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

14 Wrz 2008, 21:33

Pisałem już parę razy - jeżdę Hyundai Accent. Wzajemnie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:33

Z tych dwóch clio.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:34

jak można padaką nazwać nowy samochód z salonu ?? parę lat bez problemu powinien jeździć , ale i tak skodę bym brał
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:36

Znam naoczne przypadki awarii samochodów, wkrótce po kupnie z salonu, marki renault, więc pozwoliłem sobie tak napisać, o innych takich przypadkach można poczytać.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:41

jak tam sobie chcesz , zawsze masz swoje racje ... ( chociaż bez sensu)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:42

A skody fabie w tym roku nie mały akcji serwisowych związanych z elektroniką poduszek?
Powtarzasz usłyszane opinie. Jak większość Polaków.
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:43

Jakie racje? Po prostu mam taką opinię i nie wzieła się ona tylko z czytania forum, ale również z NAOCZNYCH przypadków moich znajomych, nie wiem kiedy to dotrze, bo już 10x to piszę... Jeżeli dla Ciebie to bez sensu to spoko, nie patrz na to i rób swoje.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:45

nie uwiężę że któryś z twoich znajomych kupił nowe reanult , po jednej rozmowie z tobą już by mu się odechciało

E, dobra ale rób to z sensem , jeśli ktoś przychodzi się spytać o samochód to raczej nie chce przeczytać krótkiego posta np. "rzęch" , "padlina Francuzka" , sam przyznałeś że twój wujek ( czy inny czlonek twojej rodziny) ma 8 letnia xsare picasso i jet zadowolony , xsara nie jest jakimś wyjątkiem wśród franucozw , każdy francuz możne być dobry
Ostatnio edytowany przez marcinx26 14 Wrz 2008, 22:02, edytowano w sumie 2 razy
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 21:51

Już kiedyś coś pisałem na temat Twojej wiary. :wink:

Więc nie powtarzajmy się. Francuskie samochody są bardziej awaryjne od innych i nic tego nie zmieni, więc po co robić zamieszanie za każdym razem gdy komuś to odradzam? Mają inne zalety, ale dla mnie mniej istotne. Od tego jest forum, żeby doradzić komuś. Dla mnie priorytetem jest niezawodność i pod tym kątem (generalnie) polecam ludziom samochody.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika