Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
smarekxy napisał(a):Jeżeli przeglądałeś dane techniczne LAncera 1,8 to widziałeś, że przyspieszenie 0-100km/h jest w granicach 10,5 sekundy!!! Sam nie bardzo rozumiem, dlaczego auto ze 143KM i ważące ok 1200kg ma tak słabe przyspieszenie... Może to wkurzać w niektórych sytuacjach na drodze, kiedy zaczyna brakować miejsca na jezdni... Od 4000 obr/min idzie już jak rakieta, ale trzeba pamiętać, żeby go wkręcić. Poza tym spalanie przy normalnej jeżdzie z klimą w lecie oscylowało między 8 - 8,5 l/100km... Czyli też niezbyt ekonomicznie... minimalnie udało mi się zejść do 7 l/100km (bez klimy).
smarekxy napisał(a):Postanowiłem dać szansę innej marce i w chwili obecnej mam Chevroleta Cruze 2,0 VCDI 150KM i jestem z niego bardziej zadowolony, bo (pomijając wygląd, który jest kwestią gustu) ma lepsze osiagi (0-100km/h w 8,6 sek), mniej pali (max. 6,3 l/100km) tańszego paliwa (bo ON)
Dishman napisał(a):Poza tym Chevrolet ma taką utratę wartości, że ja bałbym się kupować taki nowy egzemplarz. Chevrolet w Polsce ma po prostu opinię kontynuatora Daewoo, bo tym zresztą jest.
Dishman napisał(a):Ale jeżeli nawet to 7 litrów w silniku 1.8 to nie jest specjalnie nic przerażającego.
jiGsaw napisał(a):Kontynuatorem jest i to kiepskim, Daewoo robiło lepsze auta.
jiGsaw napisał(a):Słyszałem, że ten Cruze jest lepszy. Jednak miałem Daewoo i w środku było lepiej wykonane od tych Chevroletów... przynajmniej od wielu modeli, w których siedziałem.
jiGsaw napisał(a):Przeglądając broszury nie mogę się z Tobą zgodzić. Lancer sedan 1.8 ma 9.6 do setki, a silniki w Cruze jakoś nie powalają ani osiągami ani spalaniem, przynajmniej benzynowe.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MITSUBISHI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MITSUBISHI