Do auta z bardzo mocnym silnikiem benzynowym, polecam olej!

14 Mar 2020, 18:52

Jak w temacie,polecam produkty francuskiego labolatorium YACCO, parametry tych olejów mną wstrząsnęły, po prostu, ogólnie można wybierać do każdego rodzaju silnika, polecam!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Mar 2020, 20:13

PhantomASA1 napisał(a):francuskiego labolatorium YACCO
Ta firma to chyba jeden z najstarszych francuskich producentów środków smarnych więc nie tylko olei silnikowych. Przyznam szczerze że nie stosowałem ich produktów. Używałeś sam czy tylko po kartach charakterystyki stwierdziłeś że są takie dobre?

Z tego co widzę nie należą do najtańszych i to raczej taka półka cenowa powyżej średniej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Mar 2020, 20:54

Tak,z ciekawości popatrzyłem na kartę charakterystyki oleju 10W60,HTHS na poziomie 5 ,jeszcze nie spotkałem oleju o takim parametrze,potem znalazłem filmik na YT ,sparring tego oleju z najbardziej renomowaną konkurencją przy minus 30 st c.wszystko zostało zdeklasowane,płynność tego oleju o takich parametrach lepkościowych mnie zaskoczyła,Poza tym ekstremalnie wysoki wskażnik lepkości,wszystkie parametry w sumie nie do przeskoczenia,wszyscy tylko Motul,Motul a tutaj rodak zdecydowanie bardziej zacny.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

14 Mar 2020, 22:51

Temat olejów to temat rzeka,mnóstwo analiz i opracowań.Ale nie czas aby tu o nich rozprawiać-ja swoje wozidełko od lat zalewam Valvoline RACING 10W60 i naprawdę robi robotę :ok:
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997

15 Mar 2020, 10:57

No oczywiście,myślę,ze bardzo dobrze dobrany olej,z głową,ale zrobimy porównanie ,ok?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Mar 2020, 14:54

@PhantomASA1 ciekawe jest to co piszesz i chyba musze przyjrzeć się tej marce. Motul jest dobry ale są i lepsze oleje. Ja zawsze zwracam też uwagę na stosunek ceny do jakości tym bardziej że oleje wymieniam co 10tkm.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - crossover, który jeździ jak hatchback
    Zaprezentowany w 2018 roku model UX jest najnowszym i najmniejszym, kompaktowym crossoverem w gamie Lexusa. Jego opracowanie zajęło japońskim inżynierom 5 lat. Wyróżnia się przestronnym wnętrzem i wzorowym prowadzeniem, ...
    Limuzyny - przegląd polskiego rynku
    Nawiązując do wydarzenia które dzisiaj się rozpoczyna to limuzyna Donalda Trumpa jest już w Warszawie i budzi na pewno nie małe emocje nie tylko miłośników motoryzacji. Ten opancerzony samochód wyposażony ...

15 Mar 2020, 18:44

Ten VALVOLINE to olej zacny,ale hydrokrak,co oczywiście nie oznacza tego,że jest olejem ,,złym,,YACCO natomiast góruje praktycznie we wszystkich parametrach,ustępuje tylko takimi wartościami,które akurat w przypadku mocnych silników benzynowych nie mają znaczenia,to pełnoprawny olej syntetyczny,poza tym z tego co widzę,nadaje się śmiało do eksploatacji w okresie zimowym,jak narazie znam tylko jeden olej ,który nadaje się śmiało i w tym okresie,jest to Castrol Proffessional TWS 10W60,okazuje się,iż porównując YACCO nawet z tym olejem o wyśrubowanych parametrach YACCO jest lepszy,taka ciekawostka oraz zaskoczenie.Więc jeśli ktoś posiada auto mocne,bardzo mocne lub bardzo bardzo mocne proponuję zwrócić uwagę na YACCO,ja jestem ciekaw czy znajdę olej jeszcze lepszy innego producenta,wątpię.
PhantomASA1
Forumowicz VIP