Do max 10 tyś. Automat, gaz 96 -99., max.2,5 l.

25 Paź 2010, 21:25

Witam wszystkich. Najbardziej zależało by mi na Toyocie Camry 2.2, tylko jak z dostępem części i ich kosztem? Na drugim miejscu stawiałbym Omegę 2.0 8V albo 2.5? A może polecacie tą 2.0 16V..? Oprócz tego interesowało by mnie jeszcze Megane.. Jaki wg. Was byłby najlepszy wybór jeśli chodzi o nie zawodność? Oczywiście chciałbym kupić jak najbardziej zadbany egzemplarz. Proszę Was o pomoc i porady, które będą dla mnie bardzo cenne.
manlions
Nowicjusz

Miejscowość: kce

25 Paź 2010, 22:50

Ja bym się rozejrzał za E34 525iA z końcówki produkcji.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Paź 2010, 23:19

jiGsaw napisał(a):Ja bym się rozejrzał za E34 525iA z końcówki produkcji.

Wielkie dzięki za odpowiedź, ale niestety ten model nie zbyt mi się podoba...
Prosiłbym o opinie co sądzicie o Camry i Omedze.
manlions
Nowicjusz

26 Paź 2010, 00:15

Z camry może być problem z tymi częściami, mało popularny japoniec, do tego wysokiej klasy... Omega jest spoko, przedni zawias ma z E34, auto wysokiej klasy, RWD, wygodna, duża... silnik 2.5 do omegi to minimum. Niestety nie jest najlepiej wykonana, lubi zgnić, podobno też nie grzeszy bezawaryjnością, dlatego poleciłem E34 zamist Omegi.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Paź 2010, 17:12

Majac do wyboru Camry lub Omege,to zdecydowanie stawiam na Opla. Japończyk tez jest solidny,ale jeżeli chodzi o dostęp do częsci to może byc problem,a oprócz tego są droższe niż do Omegi.
AutaCarmann
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

26 Paź 2010, 21:29

Czyli jednak odpuszczę sobie tą Camry, ponieważ nie chciałbym później mieć nie przyjemności związanych z brakiem części.., lub z ich wysokim kosztem.
Więc jeśli chodzi o Omegę, to jaką pojemność wybrać? Ile przy spokojnej jeździe spali w nie dużym mieście? I co państwo sądzicie o poj. 2.0 8V i 2.0 16V? Może któryś z tych dwóch silników wybrać zamiast tego 2.5..? Proszę o odpowiedź.
manlions
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

26 Paź 2010, 22:51

Pisałem już, że 2.5 to minimum do Omegi... no chyba, że chcesz się jakoś tam toczyć i jakoś wyprzedzić to ten 2.0 16v od bidy starczy... spalanie z 10 w mieście. 2.5 to przynajmniej litr więcej.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika