Do miasta i w trase dp 20tyś, Megane II, Fusion,MondeoII?

10 Mar 2010, 16:21

Pisałem niedawno, ze przymieżam sie sie kupna autka do 20tys zł, myslę o dieslu, autko głównie do miasta, ale też w trasy i to spore w jedną strone co najmniej 350km. Myślałem o Fordzie Fusion 1.4 tdci, ale 78KM jest dobre do miasta, a ja nie chce wyprzedzać i molic sie, żebym zdążył, dlatego pomyślałem o megane II fajne silniczki 1.9 z tego co pamietam 120Km wiec silniczek ciekawy. Ale też w takiej cenie można poszukać Mondeo Mk3, mam mk2 i jest bardzo zadowolony. A co wy sądzicie? Może macie inne propozycje. Szukam auta średniej wielkości, bezpiecznego, z dobry silnikiem, w miare świeżego i jak najmniej awaryjnego, może coś polecicie? A co sadzicie o moich pomysłach? Pozdrawiam
Bojan
bojan89
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

11 Mar 2010, 11:51

Ja sądzę, że dla ciebie dobrym autem byłby Ford Focus 1.8 TDCI Mk1. Do miasta i w trasę - uniwersalne. Najlepsze w klasie zawieszenie. do 20 tys. zł znajdziesz rocznik 2003 w dobrym stanie.

Druga propozycja to Seat Leon 1.9 TDI (najlepiej wersja 110 lub 130 KM). Seat będzie trochę droższy od Focusa, ale wart jest swojej ceny.

Z aut segmentu B, bo taki też nadaje się na trasę, to polecam Seata Ibizę III. Problem w tym, że na dobrego diesla trzeba mieć więcej jak 20 tys. zł, a do tej kwoty spokojnie kupisz taką Ibizę z silnikiem benzynowym.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...