Do miasta z automatem do 40tys

17 Mar 2018, 00:33

Witam Was,
Od 2 lat posiadamy w domu insignie z 2014r i generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Na chwile obecna przyszedł czas na zakup drugiego auta typowo do jazdy po mieście - przebieg roczny około 15tys.
Cena tak maksymalnie do 40tys. Główny warunek to automat, i rok produkcji od 2012 - ponieważ auto będzie brane w leasing.
Na chwile obecna trwa u mnie walka serca z rozumem...
Serce- Renault Clio grandtour z silnikiem 1.2tce i automat, najlepiej w wersji Gt line.. No cudo.. po prostu bardzo mi się ten samochód podoba..
Rozum- toyota yaris hybrid..
A może lepiej szukać czegoś całkiem innego?
Bergman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi a6 c5
Silnik: 1.8t
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

17 Mar 2018, 09:01

Nie wiem jak tam z cenami ale clio jak i clio spoko opcje.
Mając jednak do czynienia z yarisem hybrid i aurisem hybrid zdecydowanie drugi wygrywa.

Fiat 500 :mrgreen:
Focus, 208, i20

Ogólnie to ciężko będzie znaleźć takie auto z automatem, zwykle to budżetówki ze słabym wyposażeniem
Zerknij w stronę MiTo/Giulietty
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Mar 2018, 11:56

Dzięki za opinie, ale do alfy mam jakieś uprzedzenia i mimo ze wizualnie auta bardzo ładne zle bum się czuł w aucie dla fryzjera :D
Powiedz mi pod jakim względem yaris/auris wygrywa? Rozumiem ze spalanie, niezawodność i być może jakosc wykonania, ale trochę te toyoty bez charakteru. Żona jeździła co prawda aygo, później ja nim na potrzeby firmy dużo jeździłem i w sumie ponad 100tys z nami zrobił bez żadnych awarii ale to auto było dla mnie totalnie bezemocjonalne.
Nie powiem kusi mnie innowacyjność hybrydy.. sam nie wiem
Bergman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi a6 c5
Silnik: 1.8t
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
    Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...