Do oceny Golf IV

01 Kwi 2011, 18:56

Witam :)
Prosiłbym o pomoc. Oceńcie ten egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] czy warto ? realny przebieg ? stan jego ? wiadomo, że po zdjęciach nie wiele można zobaczyć, ale zawsze coś można dostrzec :)
Fafik69
Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice

01 Kwi 2011, 20:36

Fajny gokarcik. Jak na 1.4 i 7l na 100 to dla mnie sporo, ale może to kwestia kierowcy. Auto w sam raz dla 20 km dziennie do szkoły i do pracy :D
Jak dla mnie dziwne, że ktoś jeździ Golfem IV a nie zrobił jeszcze elewacji domu. Poza tym lewe drzwi są nierówne (listwa).
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

01 Kwi 2011, 21:02

Ten Golfik już jakiś czas temu był tutaj na forum i jak widać nie poszedł wiec ok raczej nie jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2011, 07:36

Ten golf wydaję mi się spoko, ale patrząc na rocznik i jego wyposażenie i cene to wydaję się, że coś jest nie tak. Co myślicie o nim [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??
Fafik69
Nowicjusz

02 Kwi 2011, 07:39

Za tyle to można mieć Golfa III z koncówki produkcji w bdb stanie a nie GIV.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2011, 07:51

Czyli tak jak myślałem. A ta Corsa [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wydaje mi się bardzo ciekawą opcją :) Już zauważyłem, że lampy przednie się różnią i jak dobrze widzę to mieszek starty bardzo jak na 90000km.
Fafik69
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto zadbać o dobrą widoczność podczas jazdy?
    Zwłaszcza jesienią kierowca powinien zadbać o czystość szyb oraz świateł w swoim samochodzie. To czas, gdy deszcze i mgła mogą negatywnie wpływać na widoczność, a w dodatku przy kiepskiej pogodzie auto łatwiej ulega zabrudzeniu. ...
    Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
    SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...

02 Kwi 2011, 08:22

Lampy to zależy pod jakim kątem było robione zdjęcie ale fakt troche sie różnią ale 90tys to on napewno nie ma,własnie ten mieszek na tyle nie wygląda.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2011, 16:17

Oceńcie ten egzemplarz :) [link do oferty na Allegro wygasł]
Fafik69
Nowicjusz

02 Kwi 2011, 17:08

Nie podoba mi się spasowanie prawych drzwi i błotnika. Ale to są tylko zdjęcia. Poproś sprzedawcę o więcej, jeśli przyśle to jedź oglądać, jeśli oleje to niech szuka innego frajera.
Jeszcze nie wiem co znaczy tylna krawędź tych drzwi do reszty "tyłka" - dlaczego tam jest tak biało?
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

02 Kwi 2011, 17:27

a jeśli dobrze widzę to siedzenia są z highline. Moje pytanie jest takie czy taka kierownica jak ta była montowana w tym wyposażeniu ? Jestem zielony w tym więc wole zapytać.
Fafik69
Nowicjusz

02 Kwi 2011, 19:12

kimkes gdzie dokładnie masz to białe bo tak patrze,czytam co napisałeś i nie umiem znaleść :shock: ogólnie to za 10tys nie kupisz dobrego Golfa IV.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2011, 20:26

Oczywiście najlepiej byłoby go zobaczyc na żywo, jeśli jest taka możliwość.
Ostatnio edytowany przez atis700, 03 Kwi 2011, 08:16, edytowano w sumie 1 raz
atis700

02 Kwi 2011, 20:42

barol91 napisał(a): ogólnie to za 10tys nie kupisz dobrego Golfa IV.

Benzynę 1.4 można szukać z początków produkcji, ewentualnie 1.6 16V ale o dieslu lub 1.8 T można zapomnieć tak jak kolega pisze. Sytuacja jest o tyle dobra że rynek jest przesycony tymi samochodami i jest w czym przebierać. Od siebie jeszcze tak poza tematem odradzę Ci silnik 1.4 16V - spali pół - góra litr - mniej niż 1.6 16V na każde 100 km a osiągi ma wyraźnie gorsze. Znam to z autopsji.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Kwi 2011, 20:57

No własnie takie 1.4 będzie gorsze,lepiej kupić 1.6,spalanie podobne a osiągi lepsze troche.
Barol
Awatar użytkownika

05 Kwi 2011, 19:02

Prosiłbym o ocenę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :)
Fafik69
Nowicjusz