Do ok. 15 tyś. - Civic VII lub alternatywy

09 Cze 2019, 19:47

Cześć,

Poszukuję obecnie auta do kwoty około 15 tyś. Najlepiej, żeby było dość małe (trochę jazdy po mieście, wygoda parkowania się liczy), ale też żeby był w miarę wygodny w trochę dłuższych trasach (praktycznie co tydzień robię trasę 150km x2, w planach także wyjazdy na wakacje). Równie ważna jest dla mnie bezawaryjność. Po wstępnym rozeznaniu uznałem, że Civic VII będzie fajnym autem w tej kwocie, silnik 1.4 wydaje mi się zbyt mały (obecnie punto II 1.2 i dynamika tam nie istnieje), 1.6 wydaje się w porządku (diesle nie wchodzą w grę). Z wizualnych aspektów zależy mi na aucie 3 drzwiowym.

Kilka ofert, które zwróciły moją uwagę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może doradzicie jakąś alternatywę? Osobiście wizualnie/silnikowo/ekonomicznie najbardziej mi się podoba właśnie ten model, ale może jeszcze coś przegapiłem.

Z góry dzięki za pomoc :)

Edit:
Jeszcze jedno ogłoszenie. Te wygląda na bardzo obiecujące - pytanie czy warte tej ceny.
marcinszkoda
Nowicjusz

Auto: Brak

09 Cze 2019, 20:20

Wszystkie te hondy jakies takie biedne w srodku, nie było climatronica dostepnego?
Jeśli miałbym ogladac to 4 link bym pojechal zobaczyc

ps: wygoda w trasie to nie to auto, co nie znaczy ze sie nie da od czasu do czasu gdzies pojechac

Jako alternatywa dla Civica
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Cze 2019, 20:39

Akurat brak climatronica mi nie przeszkadza, wystarczy manual. Co do wnętrz to niestety praktycznie wszystkie oferty tak wyglądają, ale też nie jest to coś co mnie jakoś szczególnie boli.

Przyjrzę się ogłoszeniom leona, chociaż od razu widzę, że będzie mi ciężko się przekonać do niego wizualnie (szczególnie, że nie ma wersji 3d).
marcinszkoda
Nowicjusz

Auto: Brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris - rozstrzygnięcie konkursu Toyota Motor Poland W sobotę 6 października Toyota Motor Poland zorganizowała finał konkursu "Wygraj nową hybrydową Toyotę Yaris ". Po czterech miesiącach etapów ...