REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
przejechać się jednym i drugim, a potem wybrać wg gustu (tak się kupuje nowe auta)mickw napisał(a):Co byście doradzili?
mike napisał(a):przejechać się jednym i drugim, a potem wybrać wg gustu (tak się kupuje nowe auta)
yeti65 napisał(a):Wydajemy kupę kasy i chcemy mieć auto doskonale dopasowane do swoich potrzeb. W tym zawiera się także trwałość(mała utrata wartości), niezawodność(nie po to kupuje się nowe auto by włóczyć się po serwisach),
ekonomia-spalanie, koszty ubezpieczenia i serwisu(na ubezpieczeniu i serwisie są naprawdę spore różnice nawet między zbliżonymi klasą autami)
....
Ja bym do ceed'a i octavii, dorzucił jeszcze astrę.
Ossy napisał(a):jaki masz budżet na nowe auto?
mickw napisał(a):Zastanawiałem się nad Astra 1.4 ale pojawiają się w necie informacje o pękających tłokach w tych silnikach z niewielkimi przebiegami... Dlatego też odrzuciłem, szczególnie że długiej gwarancji nie dają
tutaj nie ma o czym pisać, bo to najczęściej nowe modele/auta. Tak czy owak masz gwarancję, a po jej zakończeniu i tak zazwyczaj dzieją się cuda, niezależnie od markiyeti65 napisał(a):niezawodność
mickw napisał(a):Czy coś zostało zmienione w tych silnikach? Nie znalazłem o tym żadnej informacji...
yeti65 napisał(a):1,5 tsi znowu ma jakieś problemy, coś z wolnymi obrotami, ale nie śledzę dokonań tego producenta, bo mnie te marki nie interesują.
Kia ma słabo wygłuszony bagażnik, ale to jest do zrobienia we własnym zakresie.
Pionek napisał(a):Tak a z TSI nic sie nie zrobi tylko remont silnika
Poza tym mowa o nowych autach a nie 20 letnich, autora te problemy tak samo interesują jak klimat w Abu-Dhabi bo to co mu się przytrafi za 10 lat albo 300 tys jak auto będzie miało przejechane to jest oddzielna sprawa, może już w ogóle nie będzie właścicielem auta.
szybki napisał(a):potem podał lierki, potem do literek podał co się zjeb...ie bo to każdy głupi powinien wiedzieć a wywód zakończyłbym tabelkami