REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):Generalnie rezygnujesz z bardzo dobrego auta z którym zapewne problemów nie miałeś.
kruryx napisał(a):silnik benzynowy na trasie chlipie ok 9 litrow i to przy spokojnej jezdzie
superges napisał(a):Kobuch - co może oznaczać głośny klekot diesla? Dlaczego twierdzisz, że trzeba unikać takiego auta?
Kubuch napisał(a):superges napisał(a):Kobuch - co może oznaczać głośny klekot diesla? Dlaczego twierdzisz, że trzeba unikać takiego auta?
Po 1 Kubuch
Po 2 o głośnej pracy wspomniałem bo TDDi to stara konstrukcja i niby głośna. Jak szukałem Focusa to trafiłem na jednego takiego co łomotał okrutnie a sprzedający mówił panie to jest diesel to tak musi chodzić - dodam, ze słychać go było 2 wioski dalej a jakoś żadem wcześniej i później oglądany nie wydawał z siebie tak donośnych odgłosów. O głośności TDDi niech świadczy fakt, że kumpel, który na codzień jeździ C3 1,4 HDI (a jak wiadomo francuskie diesle chodzą bardzo miękko i przyjemnie) zorientował się, że jedzie Focusem w dieslu dopiero jak mu o tym powiedziałem
superges napisał(a):Pytam dlatego że mój jtd nie chodzi najciszej, np laguna kolegi chodzi o wiele ciszej