Do wyboru 350z, RX-8, eclipse

17 Sty 2010, 17:55

Witam mam pytanie a raczej temat do obgadania.A wiec do wyboru Nissan 350z, Mazda RX-8, Mitsubishi Eclipse 3 genegacji wersja z dachem lub spyder (mile widziane propozycje innego auta). Jeśli mieli byście fundusze do kupna jednego z trzech podanych samochodów które wszym zdaniem najlepiej nadawalo by sie do dobrego tuningu nie tylko mechanicznego? W sumie wiadomo ze nissan i do niego jestem najbardziej przekonany ale mowa tu też o RX-8 oczywiscie Eclipse nie wychodzi z gry poniewaz jest duzo tanszy
NISMO
Nowicjusz

Miejscowość: z salonu

17 Sty 2010, 18:06

NISMO napisał(a):Witam mam pytanie a raczej temat do obgadania.A wiec do wyboru Nissan 350z, Mazda RX-8, Mitsubishi Eclipse 3 genegacji wersja z dachem lub spyder (mile widziane propozycje innego auta). Jeśli mieli byście fundusze do kupna jednego z trzech podanych samochodów które wszym zdaniem najlepiej nadawalo by sie do dobrego tuningu nie tylko mechanicznego? W sumie wiadomo ze nissan i do niego jestem najbardziej przekonany ale mowa tu też o RX-8 oczywiscie Eclipse nie wychodzi z gry poniewaz jest duzo tanszy

350z jest chyba najlepszy stosunkowo malo wysilona jednostka napedowa z ogromnym potencjalem , sadze ze samo podkrecenie cisniena na turbinie i odpowiednia zmiana map wtryskow da ci wiele dodatkowych KM i Nm

rx8 ma bardzo delikatny silnik, nie naleza one do trwalych z uwagi na bardzo wysokie predkosci obrotowe, wiec jak zakupisz samochow uzywany to raczej do tuningu sie nie nada bo dlugo nie pojezdzi

co do eclipse to zalezy jaki silnik rozwazasz, wiem ze ogolnie nowe silniki mitsu 4 cylindrowe sa dosc delikatne mocniejszy tuning w postaci sportowych walkow turbiny lub kompresora moze powaznie ograniczyc trwalosc tej jednostki napedowej, poza tym reszta podzespolow jest scisle wyliczona na wytrzymywanie obciazen plynacych z mocy fabrycznej silnika, mowie tu o skrzyni biegow, przegubach, sprzegle itp. elementach poddanych duzym obciazeniom , wiec tez trzeba bedzie je wymienic przy tuningu silnika
halsky11

17 Sty 2010, 18:54

w eclipse silnik 3.0 i V6 GTS (213KM)

do listy samochodów dopisujemy Honde S 2000
NISMO
Nowicjusz

Miejscowość: z salonu

19 Mar 2010, 18:34

A może Toyota Supra?Bardzo wytrzymały silnik,z dużym potencjałem i możliwościami wzmocnienia.Czytałem że wał korbowy jest bardzo trwały i wytrzymuje ogromne moce
chicken19
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace City
    Toyota Proace City jest zupełną nowością w ofercie Toyoty. Nowy model dołączył w 2019 roku do większego Proace i powiększa gamę dostawczaków Toyoty. Samochód opracowano z myślą o użytkownikach potrzebujących ...