Dobór opon Renault Megane II - Letnie

01 Cze 2015, 18:36

Witam, mamy prawie letnią aurę a ja jeżdzę na oponach zimowych.

Poszukuję kompletu opon letnich do Renault Megane II 195/65 R15

Widziałem że ceny są dość atrakcyjne i to na allegro nawet za opony z 2015 roku.

Poszukuję dobrych i tanich opon, roczny przebieg to około 5-6 tys km więc niezbyt dużo, w większości na miescie.

Mam 700zł na opony. Proszę o propozycje.
Brumm
TomTomek
Początkujący

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Inowrocław
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Cze 2015, 06:03

Jeżeli masz możliwość przekroczenia budżetu o niewiele ponad 20 zł, to na Motointegrator.pl są obecnie Vredestein Sportrac 5 w cenie za około 180 zł/sztukę. Cena dobra, zważywszy, że dostawa do warsztatu partnerskiego jest darmowa.
Są to opony klasy premium, a więc najwyższa półka. Cechują się dobrą przyczepnością, nie hałasują oraz nie przyczyniają się do zwiększonego zużycia paliwa. Lepiej więc dołożyć te przysłowiowe 20 zł na sztuce i mieć coś porządnego.
Instat
Początkujący

Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: Citrone C2
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

05 Cze 2015, 20:51

Dzięki za info, na pewno wezme je pod uwagę :)
Brumm
TomTomek
Początkujący

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Inowrocław
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...