Dobra Pasta Polerska

29 Lip 2017, 16:25

Witam, chciałbym się dowiedzieć jaką polecacie pastę polerską pod maszynę. Do tej pory używałem Farecli G3, ale po polerce 2 dni dochodziłem ładu z czystością listw i innych czarnych elementów i nigdy nie doczyściłem wszystkiego perfekcyjnie. Chciałbym znaleźć jakąś pastę którą później łatwo zmyć z plastikowych elementów i trudno dostępnych miejsc.
Myślałem nad pakietem Menzerna FG500 + PF2500 + SF4000.
Co o tym sądzicie ? A może ktoś ma lepszą propozycję ?
TiK17
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 01 2014
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Astra
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna

29 Lip 2017, 16:28

Ogólnie temat rzeka i każdy będzie polecał coś innego czego sam używa i jest zadowolony. Zależy do czego Ci ta pasta potrzebna tzn w jakim stanie i kolorze masz lakier
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Lip 2017, 16:52

Generalnie potrzebuję czegoś uniwersalnego. Farecla była idealna lecz, czyszczenie wszystkich plastikowych elementów jest strasznie irytujące.
TiK17
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 01 2014
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Astra
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna

29 Lip 2017, 18:34

TiK17 napisał(a):Farecla była idealna lecz, czyszczenie wszystkich plastikowych elementów jest strasznie irytujące.
też jestem tego zdania. Ogólnie też mam z tym problem, jestem już na wyższym poziomie i cały czas dostrzegam jakieś niedoskonałości (chociaż moi koledzy z pracy tego nie widzą :mrgreen: ) cały czas testuje coś nowego i zawsze jest jakieś ale.... . W tej chwili lecę na czerwonej Abelauto i na koniec zielona Finixa która jak dla mnie jest super. Bardzo wydajna nie zostawia smug.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

10 Sie 2017, 14:13

Im droższe tym lepsze, detailingowe kup.
Marek99
Początkujący

10 Sie 2017, 15:53

To że czym droższe to lepsze to akurat nie prawda. Tak jak i z autami
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...
    Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...