Rdza na nadkolu, co zrobić ?

20 Lip 2017, 21:03

Cześć, mam problem z autem mamy, kupiła sobie by nauczyć się jeździć Daewoo Matiza, jednak ma jedną wadę, lewe nadkole zżera rdza i bidula nie wie co z tym zrobić. Ze mnie też znawca żaden więc szukam pomocy tutaj. Tak to wygląda[zdjęcie]. Napiszcie mi, czy lepiej to wyciąć, zabezpieczyć, dospawać jakiś kawałek i pomalować / kupić jakąś nakładkę plastikową ? / kupić całą tą część, jednak to nie jest mały element i będzie pewnie kosztowne.
http://imgur.com/a/xsJCN
goldi922
Obserwowany

Auto: Renault Thalia

20 Lip 2017, 21:47

Ojojoj panie :P obraz nędzy i rozpaczy powiem Ci tak naprawa tego porządnie to około 1000 zł a to auto podejrzewam że nie jest tyle warte. Moja rada taka ale ostzegam to będzie zrobione tanio lecz nie tak jak trzeba. Zamów to https://allegro.pl/listing?string=Reperaturka%20błotnika%20matiz&order=m&bmatch=s0-aut-1-1-0511
Wytnij to co tam masz zgnite, nakładkę/reperaturke nałóż tak żeby pasowało ładnie i jak masz czym to przyspawaj jak nie to na nity. Kup złoty spray i pomaluj, od środka w nadkolu zasmaruj masa uszczelniająca na pędzel i tyle w temacie. Nie ma sensu kasy w to wkładać
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Sie 2017, 14:10

Może błotnik w takim samym kolorze znajdziesz.
Marek99
Początkujący

10 Sie 2017, 15:54

Marek99 napisał(a):Może błotnik w takim samym kolorze znajdziesz
tylny :?: :shock: powodzenia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie daj się zaskoczyć zimie i zadbaj o swoje auto
    Szron na szybach, temperatury spadające poniżej zera i pierwsze opady śniegu oznaczają jedno – to ostatni dzwonek, aby przygotować swoje auto do zimy. Okres zimowy jest nie tylko testem dla aut, ale w szczególności ...
    II edycja programu edukacyjnego dla dzieci "Drogowe ABC"
    Z początkiem marca w przedszkolach w całej Polsce rozpoczęła się II edycja programu edukacyjnego "Drogowe ABC", organizowanego przez firmę Circle K Polska oraz Polski Czerwony Krzyż. Celem inicjatywy, która dotrze ...