Dobre auto do 15 tys.

03 Lut 2011, 14:39

Witam,
planuję zakup auta i w związku z tym chciałbym zaczerpnąć opinii. Zależy mi na aucie niezawodnym, w miarę komfortowym ale też niedrogim w eksploatacji. Nie śmigam dużo ale byłoby super gdyby miał instalację gazową (nie jest to jednak warunek) bo cena benzyny uderza po kieszeni. Zwykle poruszam się mieście ale czasami chciałbym móc wyskoczyć na jakiś dłuższy wypad z rodziną.
Generalnie jestem otwarty na wszelkie propozycje. Rozważam dwie i proszę o ocenę tych aut:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
jzet
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok

03 Lut 2011, 16:17

Ja poszukałbym Forda Mondeo mk3. Samochód godny zainteresowania. Z innych, możesz rozejrzeć się też za Toyotą Corollą:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeździłem taką toyotką( tyle, że po liftingu) przez jakiś czas i byłem bardzo zadowolony :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

03 Lut 2011, 17:35

pinio124 napisał(a):Ja poszukałbym Forda Mondeo mk3. Samochód godny zainteresowania. Z innych, możesz rozejrzeć się też za Toyotą Corollą:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeździłem taką toyotką( tyle, że po liftingu) przez jakiś czas i byłem bardzo zadowolony :wink:

Fajna ta Toyota tylko cena troszkę większa od planowanej. Za te dodatkowe 2k mógłbym instalację gazową założyć. Szukałem Forda Focus w okolicy (woj. podlaskie) ale ciężko było w tej cenie znaleźć sensowny egzemplarz. Większość to sprowadzane diesle, kombi, bez książki aso, z niewiadomym przebiegiem itp.
A co sądzicie o proponowanych przeze mnie autach? Wyglądają ok na pierwszy rzut oka? Takie 180k przebiegu dla golfa to chyba jeszcze nie dużo, co? Szanowany egzemplarz ile pociągnie bez remontu?
jzet
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jadąc wolniej, szybciej dotrzesz do celu!
    Co można zrobić, by na autostradzie w czasie zwiększonego natężenia ruchu nie tworzyły się korki? W niektórych przypadkach może pomóc… obniżenie dopuszczalnej prędkości! Taką zależność wykazało belgijskie ...