Dobry blacharz/lakiernik i koszt malowania calego samochodu

07 Sie 2013, 13:23

Powyżej masz już kilka adresów z których z pewnością warto skorzystać,nie zapomnij tylko napisać potem swojej opinii na forum,to przyda się także innym Użytkownikom. Koszty malowania całego samochodu z reguły nie należą do tych najtańszych...
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

06 Lut 2014, 09:32

Cześć, ja zdecydowanie zachęcam do zapoznania się z blacharstwo- lakiernictwo Poznań (dokładnie ul. Ostrowska). Solidnie i fachowo. Myślę, że jeśli szukasz profesjonalisty z tego miasta, to warto zapoznać się z ofertą, cenami i usługami ;-)
bmotrak
Nowicjusz

Auto: Ford Focus

07 Lut 2014, 19:48

W Ełku warto znać namiar na serwis lakierniczy/blacharski z ul. Suwalskiej88. Co do kosztu lakierowania całego auta to będzie to pewnie z kilka tysięcy...? Jeśli się mylę niech ktoś poprawi... ;) Całego nigdy nie lakierowałem.
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 05 05 1997
Auto: Audi A4 B7

11 Kwi 2014, 20:58

A tak nawiązując do poprzedniego postu, to jakie miasto jest najdroższe pod względem serwisów lakierniczych? Warszawa? Macie jakieś doświadczenia?
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Kwi 2014, 23:49

Jeśli chodzi o Warszawę to polecam udać się pod miasto - do Marek (nie jest to przecież jakoś daleko). Jest tam świetny serwis blacharsko-lakierniczy - nazywa się Honda Matraszek, ale zajmują się wszystkimi markami.
Jeśli to nie jest jakaś korozja, tylko stało się to przy okazji wypadku to oferują pomoc, bezgotówkową naprawę szkód, załatwiają wszystkie formalności związane z wypadkiem na miejscu. Chociaż oczywiście nikomu nie życzę :-)
Auto miałem już gdzieniegdzie trochę skorodowane, a z serwisu wyszło wykonane elegancko.
Kozar
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Honda Accord
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009

27 Kwi 2014, 23:30

Pod Warszawą mówisz, że taniej? Ale czy lepiej? :naughty: Czasem lepiej zapłacić więcej i mieć spokój na długo :) U mnie wygrywa serwis z Ul. ŚW. Wincentego92
Ostatnio edytowany przez miętus, 28 Kwi 2014, 21:14, edytowano w sumie 1 raz
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Kwi 2014, 19:28

Tak, jakość była więcej niż zadowalająca :-) Też jestem zdania, że lepiej czasem dopłacić - zwłaszcza jeśli chodzi o malowanie auta, ale u Matraszka stosunek jakość/cena był właśnie w sam raz.
Kozar
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Honda Accord
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009

03 Lis 2014, 17:18

matrioszka
W stolicy jest kilka fajnych. A jak zależy ci na jakości to rekomenduję jeden, ten z liwskiej 2. Co prawda nie jest tani, ale porządna robota.

Matrioszka mówimy o tym samym, tylko najwyraźniej serwis się przeniósł... Fakt, że nie zbyt daleko, ale teraz szukać ich trzeba na św.Wincentego ;)
miętus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Lis 2014, 15:58

No tak, nie jest łatwo trafić na dobry warsztat blacharsko – lakierniczy. Sam szukałem chyba pół roku;/ Musiałem wyjechać poza miasto, do Osielska, żeby kogoś sensownego znaleźć. Ale się udało, teraz jak coś mam do zrobienia z autem to jeżdżę na Kruczą 18. Korzystają z najlepszych technik i impregnatów, a poza tym mają duże doświadczenie.
Onedrzej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Gru 2014, 15:01

Jeśli szukacie warsztatu, oferującego usługi blacharsko- lakiernicze w Trójmieście, to firma Cls walder jest zdecydowanie godna polecenia. Zostawiałem samochód w tym warsztacie kilka tygodni temu. Szkody zostały usunięte w ciągu 5 dni, koszt usług nie był wysoki. Każdemu mogę polecić cls-walder, według mnie to najsolidniejszy warsztat w Gdyni.
motospec
Nowicjusz

Auto: KIA Ceed

22 Gru 2014, 16:20

Ja polecam warsztat auto perfekt w Lublinie. Zawsze tam jezdze z autem, maja kompleksowy zakres uslug, swietnych fachowcow i naprawde dobre ceny
motospec
Nowicjusz

23 Gru 2014, 12:40

Ja znam swietny warsztat w Warszawie Auto Michałowski. Pracuja tam naprawde fachowi mechanicy, maja pelen zakres usług, zawsze tam jezdze i jestem zadowolony, dbaja o moje autko jak o swoje.
motospec
Nowicjusz

14 Sty 2015, 11:16

Mój znajomy lakierował ostatnio drzwi od strony kierowcy w oplu astrze. Z tego co wiem to lakierował w serwisie na wichrowej 8 u Radeckiego Roberta. Nie wiem, ile zapłacił, ale drzwi są pomalowane elegancko bo przesyłał mi fotę.
kowalF
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 1970
Auto: volvo v50
Silnik: 2.0D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2004

17 Lut 2015, 14:01

Ostatnio zaliczyłem swoja pierwsza stłuczkę i kompletnie nie wiedziałem gdzie się udac bo nigdy wczesniej nie byłem w takiej sytuacji. Kolega polecil mi pewną firmę, musze przyznac ze swietny warsztat, sprawnie stuningowali mi auto za dobra cene
mateusz82
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 04 2002
Auto: Ford Fiesta

22 Mar 2015, 20:54

Ostatnio korzystałam z usług blacharskich w A-Z AutoSerwis. Bałam sie powierzyc samochód komukolwiek, ale wybrałam A-Z bo wczesniej wykonywałam tam przeróżne naprawy od wymiany oleju po naprawe zawieszenia i rozrząd. Samochód wrócił do mnie jak nowy, wszystko jest na swoim miejscu, kolor identyczny :D Polecam :)
Roqi753
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 07 1972
Auto: Fiat Bravo
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002