Dobry Hatchback do 25tys

23 Cze 2009, 20:23

Witam rodzice minie męczą żebym pomógł im wybrać samochód ale ja się kompletnie nie znam na tym :sad:. Jak w temacie dobry samochód do 25 tys, oszczędny, wygodny, i w miarę bez awaryjny ale wiem że z tym bywa różnie.

Czekam na jakieś podpowiedzi od fachowców!
bercio
Nowicjusz

23 Cze 2009, 20:31

to może toyota corolla E12 z silnikiem 1,6 w benzynie
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

23 Cze 2009, 21:21

Golf IV 1.9TDi
papkin
Początkujący

23 Cze 2009, 23:22

Citroen Xsara II w tej cenie kupisz auto prawie z końca produkcji i według mnie jest to samochód w miarę bezawaryjny i pakowny sam go mam to wiem
Konradoo7xxx

23 Cze 2009, 23:44

Za te pieniadze mozna juz naprawde wybrac cos ciekawego. Mozesz kupic np. mlodego gdzies 3 letniego peugouta 206 lub troche starszego aczkolwiek bardziej renomowanego seata leona czy tez audi a3 lub golfa IV. Mozesz takze miec focusa albo peugouta 307.
Wg mnie audi, focus, golf i leon mimo iz sa autami dosc popularnymi w Polsce i z tlumu sie nie wyroznisz to jednak sa to auta w miare bezawaryjne, wiadomo kazdego cos czasami pobolewa, ale z tym tez nie powinno byc problemu, poniewaz latwo znalezc w przystepnych cenach czesci do tych samochodow. Co do 206 to tez nie bylby glupi pomysl kupic 3 latka, ktory mimo iz nie cieszy sie taka opinia jak wymienione auta to ze wzgledu chociazby na wiek samochod psuc sie nie powinien. Co do wlasciwosci jezdnych audi, focusa, golfa i leona, to najafajniesze zawieszenie/trakcje ma wg mnie focus. Golf np jak dla mnie zawieszenie stanowczo za miekkie, to samo w sumie mozna powiedziec o leonie...
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

24 Cze 2009, 06:53

bykuu napisał(a): Mozesz kupic np. mlodego gdzies 3 letniego peugouta 206

Jak 206 to polecałbym w wersji SW gdyż jest pojemniejsza i jeszcze z silnikiem 1.4 HDI który spala śmiesznie mało
Konradoo7xxx

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kocham sport motorowy - Pascal Brodnicki
    Dzięki rajdom wyciszyłem się i skupiłem na tym, co naprawdę jest ważne w życiu. Rywalizacja jest wspaniała i daje ludziom mnóstwo pozytywnych emocji. Chyba każdy z nas marzy o tym, by kiedyś stanąć na podium - mówi ...
    Volvo rozwija auta elektryczne - ładowanie w 90 minut
    Nowe, elektryczne Volvo C30 przyspiesza do 70 km/h w 5,9 sek., a ładowanie jego baterii zajmuje tylko 90 minut. Skrócenie czasu ładowania i polepszenie osiągów aut elektrycznych stało się możliwe dzięki współpracy ...

24 Cze 2009, 08:25

Civic w benzynie
Leon w dieslu
Joter
Aktywny

24 Cze 2009, 08:43

Ahoj!
Ile osób bedzie nim jeździć?
Jakie są gabaryty tych osób?
Gdzie będzie jeździć?
Jakie Tata ma poglądy na samochody - "wodotryski won! za moich czasów nie było!" czy też nie?
Bo takie pieniądze są bardzo bliskie nowym samochodom.
Borys
Borys68

24 Cze 2009, 11:51

Borys a więc:
Będą nim jeździć 4 osoby głównie.
Co do gabarytów to raczej niska rodzinka ja jestem najwyższy (185cm)
Jazda głównie po mieście ale bym chciał aby samochodem można było pojechać i spokojnie się spakować na jakieś wakacje bo rodzice z bratem tak przynajmniej raz w roku gdzieś sobie jadą ;-)
bercio
Nowicjusz

26 Cze 2009, 18:15

a coupe by cie nie interesowało?
przywiozłem wczoraj z niemiec piękna hondę civic z 2000 roku z silnikiem 1.6 -105KM
auto absolutnie bezwypadkowe, cene i zdjecia moge przeslac na mejla
jest to 3-drzwiowe coupe, z klima ,radio cd, alufelgami ,4 nowe oponki, auto przyjechalo na kolach z bawarii , nie ma grama rdzy, cene i zdjecia moge zaproponowac na pw lub meila
andrewb25

26 Cze 2009, 19:53

andrewb25 dla 4 osobowej rodziny cupe nie zabardzo... A myśleliście nad kombi??
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

28 Cze 2009, 21:05

piotreq napisał(a):andrewb25 dla 4 osobowej rodziny cupe nie zabardzo... A myśleliście nad kombi??

Niestety nie mogę przekonać taty na kombi ale jak będą jakieś propozycje to mu je przedstawię może się przekona. A co polecasz?
bercio
Nowicjusz

28 Cze 2009, 22:18

Kia Ceed- super autko- jest kilka fajnych ofert

Leon
Gelicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Spod XP

29 Cze 2009, 11:57

Nie kupisz kii cee'd za 25 tysięcy.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

29 Cze 2009, 23:02

Kupić to może i by dało rady ale tylko powypadkową do remontu hehe a chyba jego rodzice nie kupią powypadkowej kii
Konradoo7xxx