Dobry sedan do 8 tys

18 Lis 2010, 07:50

Podobnie jest o Fiatach,francuzach itd.,też wypowiadają sie osoby które nigdy w życiu nie miały a przecież one takie awaryjne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lis 2010, 09:03

no tak 15 letnie Bmw to raczej nie najlepszy pomysł. Beemki w tym wieku dopada już poważna korozja w za naprawdę utrzymany egzemplarz trzeba zapłacić bardzo dużo. Lagi po lifcie zawsze młodsza a jak to renia dobrze wyposażona i komfortowa.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

18 Lis 2010, 10:38

arciasty napisał(a):no tak 15 letnie Bmw to raczej nie najlepszy pomysł. Beemki w tym wieku dopada już poważna korozja w za naprawdę utrzymany egzemplarz trzeba zapłacić bardzo dużo. Lagi po lifcie zawsze młodsza a jak to renia dobrze wyposażona i komfortowa.

Poważna korozja? Czy Ty wiesz o czym Ty mówisz? Moja ma 22 lata, zapraszam na oględziny, możesz nawet miernik lakieru wziąć. Wiesz ja jestem ślepy i nie widzę jakoś tej korozji. :lol: A to, że za zadbane BMW trzeba zapłacić to się zgadza. :smile:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Lis 2010, 11:07

W 15 letniej Bawarce zaawansowana korozja to gruba przesada. W mojej pojawił się mały ślad na progu w miejscu na lewarek oraz na drzwiach kierowcy w prawym dolnym rogu, naprawdę zaawansowana korozja :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

18 Lis 2010, 17:27

No wlasnie co za gosc, chyba nie jezdziles 15 letnia bawora jaka korozja zaawansowana ? nic z tych rzeczy
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Typ: SUV
Rok produkcji: 2003

18 Lis 2010, 18:03

Korozja na łańcuchu posiadacza :razz: a szpachla na twarzy laski w białych kozakach na siedzeniu pasażera
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...
    Lexus LM - czy to będzie flagowa limuzyna czy crossover?
    Lexus zarejestrował w amerykańskim urzędzie patentowym znaki towarowe LM 350 i LM 300h. Liczby w tych oznaczeniach pozwalają łatwo odgadnąć, że dotyczą one pojazdu w wersji z napędem konwencjonalnym i hybrydowym, natomiast ...

18 Lis 2010, 21:53

Wracając do właścicieli BMW :mrgreen: Dzisiaj wchodzę z moją Wybranką do sklepu, cośsię szwędamy między regałami (ekspedientki myślały chba że nas nie ma), pusty sklep i nagle jedna do drugiej "Ty karwa weź idź do tego zajebanego fryzjera, bo nie będziesz się w sobotę ze mną betą wozić przed imprezą" Wychodząc tylko pani ekspedientka usłyszała jedno słowo : Żal...
Karwa, ręce opadają...
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

18 Lis 2010, 22:30

Aż mi sie przypomniały dwie młode kobitki które wczoraj wieczorem widziałem na mieście,pomykały sobie przez miasto E34 a pani kierowca (nie blondynka :mrgreen: ) deptała praktycznie cały czas po gazie :grin: :grin:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lis 2010, 01:21

No panny sie woza hehe:D
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Typ: SUV
Rok produkcji: 2003

26 Lis 2010, 15:26

BMW jakos mnie nie przekonuje jak widze dwóch gówniarzy w 316 z gazem co zarobili na nia na truskawkach i myśla ze teraz kozacza... :P A napiszcie co sadzicie na renat ROVER 400 , 416 , 425 , to jest niby honda civic , ale moze jest mniej lub bardziej awaryjne od civica??

A i jeszcze cos waznego , jeżdząc na lpg jest tanio , ale do tego trzeba doliczyć troche benzyny , częstrze i drozsze przeglady no i zywotność silnika , wiec nie bedzie sie bardziej opłacało kupic diesla przy przebiegu około 2 tys miesiecznie??
luki1304
Początkujący

Miejscowość: Piła

26 Lis 2010, 16:22

Rovera się nie opłaca kupywać ma wiele negatywnych opinii
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

26 Lis 2010, 16:27

No z Roverem to różnie bywa a co do przebiegów to wychodzi 24tys.km więc można sie pokusić na jakiegoś diesla.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 16:54

Honda Accord V ?
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

26 Lis 2010, 20:26

tylko ze wydaje mi sie to diesla berdziej na długie trasy sie opłaca , a ja mam 35 rano i 35 km do domu z pracy wieczorem no i czasami jakiś dalszy wypad wiec czy sie opłaca??
luki1304
Początkujący

Miejscowość: Piła

26 Lis 2010, 20:33

Ja mam tyle samo do pracy i od zawsze jeżdżę Dieslami. po pierwszych 5 kilometrach nawet w zimie silnik jest w miarę rozgrzany, z nawiewów leci wyraźnie ciepłe powietrze.
Jak masz do pracy 35 km w jedną stronę w tym większość trasa to diesel jak najbardziej się nadaje. Do 8 tyś niezniszczalne aczkolwiek już starsze Audi 80 B4 1.9 TDI lub może Leganza 2.0 w LPG? Za 22 zł zrobisz 100 km przy czym auto ma ładną linię i jest w miarę świeże.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997