Dobry sedan do 8 tys

26 Lis 2010, 20:43

No to ci kolego powiem ze tym Daewoo jestem zaskoczony :P za taka kase już mozna super furke dorwać i ta linia rzeczywiście jest good :D tylko 16 v i gaz i znowu spekulacje czy bedzie dobrze chodziło czy też nie...
luki1304
Początkujący

Miejscowość: Piła

26 Lis 2010, 20:47

No właśnie, zbędne spekulacje. Sekwencyjne LPG i nie będzie żadnych problemów, silnik bardzo dobrze znosi gaz, części są ogólnie dostępne i kosztują śmieszne pieniądze.
Jednak podstawą jest kupić zadbany egzemplarz, ale z tym samochodem nie powinno być problemu, nieraz można trafić jeszcze od pierwszego właściciela z udokumentowaną historią i przebiegiem. Generalnie polecam.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Lis 2010, 20:49

i jak widze to te 2.0 głównie na wypasie: skóry , klima i elektryka;p za taka kase , normalnie szok;p
luki1304
Początkujący

26 Lis 2010, 20:53

No wyposażenie i wygląd przyznasz sam, że ma na niezłym poziomie. Do tego mało który samochód za te pieniądze wygląda tak ładnie jak Leganza w środku. No może Mondeo. Ogólnie silniki bardzo dobrze znoszą gaz, nawet jak to nie jest sekwencja ale do szesnastu zaworów wskazana by ona była ;)
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 21:03

Nie no jestem pod wrażeniem :) tylko czy te 130 pare koni da rade do tej budy bo to większe od lanosa raczej jest;p

I jak widze to tych aut za duzo nie ma, wiec trzeba sie porządnie rozejrzec w poblizu miejsca zamieszkania , bo jechać 200 km i zobaczyc auto w stanie gorszym jak na zdjeciach to nie bardzo.
luki1304
Początkujący

26 Lis 2010, 21:26

Spokojnie, poradzi sobie. Miałem okazję jechać tym tyle, że w Nubirze kombi i całkiem miło to jedzie, silnik dobrze sobie radzi z samochodem. No i jak LPG w tej nubirze działa już od 4 lat bez problemów to chyba silnik pod gaz się nadaje. Poza Leganzą to może jeszcze właśnie Nubira? wybór większy, silnik ten sam. Tyle, że problemy z przekładnią kierowniczą miewała. Poza tymi może jeszcze Mondeo MKII? Tyle, że tutaj silniki już nie tak ochoczo tolerują LPG, najlepszy pod gaz jest 1.8 16V ale też instalka musi być porządnie wyregulowana, najlepiej sekwencja.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
    W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...

26 Lis 2010, 22:38

Też polecam Leganze,za takie pieniądze nie znajdziesz nic lepszego (z takim wyposażeniem,w młodym roczniku) a te 133KM naprawde daje sobie rade :wink: a co do silników 16V to w Daewoo spisują sie na ogół dobrze bo tam są niemal silniki stworzone pod lpg :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lis 2010, 18:21

najbliżej Leganze znalazłem w poznaniu , aż tak daleko niby nie jest:P
[link do Otomoto wygasł] co wy na to??;p
[link do Otomoto wygasł] na kombi z taka linia tez bym sie skusił;p

a i jeszcze jedno , moze mi ktos powiedzieć ile może kosztować dobre sekwencja w okolicach piły?? i moze odrazu jakies namiary na sprawdzonego gazownika:)
Ostatnio edytowany przez luki1304 28 Lis 2010, 03:13, edytowano w sumie 2 razy
luki1304
Początkujący

27 Lis 2010, 18:23

Powiem ze Leganza tak jak mowi kolega jak na ta cene i to wyposazenie to bardzo dobre auto :)
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Typ: SUV
Rok produkcji: 2003

27 Lis 2010, 20:42

U mnie na mieście najtańsze założenie sekwencji kosztuje 2100zł a w Twoich okolicach myśle że będzie podobnie.
A co do linków to Leganza wygląda ok a Lancia miała chyba coś z przodem (foto nr 4 - błotnik przedni i zderzak ma inny odcień od reszty).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Lis 2010, 21:46

Benzynowe jednostki w Lancii radziłbym sobie odpuścić, za 8 tyś zwłaszcza. Lubią sobie łyknąć a przy tym do bezawaryjnych nie należą. Lancia najlepsza jest z JTD pod maską.

Tą Leganzę z linku jak masz blisko to już powinieneś jechać obejrzeć. Popatrz też za nimi w Lokalnej prasie (anonse, autogiełda), jedź na giełdę w niedzielę czy kiedy tam są u Was. Trzeba szukać. :wink:
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Lis 2010, 23:18

U mnie na mieście najtańsze założenie sekwencji kosztuje 2100zł a w Twoich okolicach myśle że będzie podobnie.
A co do linków to Leganza wygląda ok a Lancia miała chyba coś z przodem (foto nr 4 - błotnik przedni i zderzak ma inny odcień od reszty
).

buhaha. uwielbiam te forum, z jednej strony mówicie porządna instalacja gazowa a proponujecie najgorsze badziewie :???: , czyli- czerwone wtryski valtek+ niesamowity reduktor tomasetto+sterownik stage-300, to akurat jeszcze ujdzie, to wszystko wykona dla ciebie pan Zdzisiek z swoim praktykantem i zgrzewkom piwa :lol: :lol: . profesjonalnie nawiercą korektor, gdzie się da tylko żeby przypadkiem nie trzeba było go zdejmować, ogólnie wszystko będzie gdzie się da metr przewodu w to czy tamto, komu to przeszkadza, następnie praktykant włączy na lapku super mario bros i on ci wszystko ustawi jak należy. druciarze żądzą...
a co do silników 16V to w Daewoo spisują sie na ogół dobrze bo tam są niemal silniki stworzone pod lpg :mrgreen:

wyjaśnijmy sobie coś, żadem producent żadnego silnika benzynowego przy jego projektowaniu nawet nie pomyślał o gazie, nie robił w tym kierunku żadnych testów prób ani ogólnie nic. amen.
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

28 Lis 2010, 06:18

Ja tylko pisze ile kosztuje u mnie najtańsza sekwencja a jaka jest to niewiem bo sie nie znam i zresztą jakbyś poczytał troche forum to byś zauważył że nie tylko ja tak pisze.
Wiem że nie robili testów ale silniki w Daewoo dobrze znoszą gaz więc niewiem po co poraz kolejny robisz wielkie hallo o nic :roll:
Nie chce mi sie z Tobą dyskutować i koniec kropka :wink:
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2010, 18:41

Może troche odbiegne od tematu , ale co powiecie mi na temat instalacji BRC w hondzie CIVIC??
luki1304
Początkujący

07 Gru 2010, 09:28

luki1304 napisał(a):Może troche odbiegne od tematu , ale co powiecie mi na temat instalacji BRC w hondzie CIVIC??

Daje rade kumpel miał w civicu zwykła brc i chwalił sobie
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd