26 Sie 2009, 19:34
Witam,
na wiosnę planuje kupno samochodu za ok. 20 000zł (no max do 25 000, chyba że za 30 000 będzie naprawdę jakaś super okazja). Moje wymagania:
1. Silnik raczej diesel, ponieważ jest oszczędny, a ja LPG nie popieram bo uważam, że samochody z LPG to samochody z bombą w środku.
2. Jeśli chodzi o moc itp. (nie jestem jakimś znawcą) to myślałem o silniku minimum 1.8, chciałbym żeby ten samochód miał power. No i teraz wiem, że ciężko to będzie połączyć z oszczędnością.
3. Lubie luksus więc oczekuje na klimę i wspomaganie kierownicy, na skórę w środku też się nie obrażę, ale z tego co wiem to jest ciężka w utrzymaniu.
4. Chcę również autko, które jest mało awaryjne i są dostępne części w dobrych cenach.
5. NIE MOŻE BYĆ TO KOMBI!!! Najlepiej hatchback, lub sedan ewentualnie coupe
To chyba wszystko z tych najważniejszych rzeczy, które wymieniłem, a jeszcze rocznik to tak minimum od 2000, ale z tego co widziałem to już nawet można coś mieć od 2003 roku. Dla mnie oprócz osiągów autka liczy się też wygląd zewnętrzny jak i wewnętrzny na które zwracam dużą uwagę. Samochód w całości musi być idealny, żeby zgrać się z kierowcą.
Myślałem nad takimi modelami jak:
VW Polo
VW Golf IV
VW Bora
Ford Focus
Ford Puma
Ford Fiesta
Alfa Romeo (tylko nie pamiętam modelu)
Audi A3
Honda Civic (wiem że ciężko z dieslem)
Rovera (ostatnio fajnego widziałem)
Mazda
Mitsubishi
Opel Astra
Opel Tigra
Myślę też nad czymś tuningowanym bo chcę aby moje autko było wyjątkowe albo jakiś samochód z jajem np. trabant wyremontowany i wstawiony lepszy silnik.
Proszę Was o pomoc!!!
Ps nie myślcie, że potrzebuje autka do wożenia się i że jestem jakimś łysym dresem, chce by moje autko ładnie wyglądało i dobrze jeździło