Pierwsze auto

26 Sie 2009, 13:06

Witam, wczoraj zdałem egzamin z prawa jazdy :) I chcialbym sie zapytac jakie auto kupic. Auto musi malo palic(jest to priorytet), w miare szybkie i nie kosztowac wiecej jak 5.000 złotych. Za kazda odpowiedz z gory dziekuje.
Baro
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

26 Sie 2009, 13:19

Może coś takiego ?;

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sie 2009, 13:47

Toyota Corolla ładnie sie prezentuje. Ile to mnie wiecej pali i czy droga jest w utrzymaniu, glownie chodzi mi o czesci, zeby byly latwe do znalezienia i w miare nie drogie.
Baro
Nowicjusz

26 Sie 2009, 13:56

Rozsądnie podchodzisz do tematu w kwestii kosztów pózniejszych wydatków na części,które i tak zawsze kupować trzeba. Tak trzymaj.
Kupuj popularny samochód z tanią eksploatacją.Polecam za takie pieniądze Astrę I,Corsę B-1,4 albo z mniejszą pojemnością Punto I z 1,2-75 KM.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

26 Sie 2009, 16:59

Szukalem, szukalem i znalazlem taka Honde.

[link do oferty na Allegro wygasł]

Podoba mi sie bardzo, tylko nie bradzo wiem ile to pali i jak jest z czesciami.
Baro
Nowicjusz

26 Sie 2009, 17:55

Taki CIVIC to dobry wybór, części do najtańszych nie należą, ale nie są też bardzo drogie. Udany samochód, ale musisz poświęcić trochę czasu na wyszukanie dobrego egzemplarza.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile hybrydy jest w samochodzie elektrycznym?
    Samochody elektryczne są niemal tak stare jak sama motoryzacja. Mimo to uważa się je obecnie za nowość na motoryzacyjnym rynku. To dlatego, że na przełomie XIX i XX wieku przegrały one konkurencję z samochodami spalinowymi ...
    Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...

26 Sie 2009, 18:15

Odrazu jak zobaczylem ze napisales ze znalazlem Honde wiedzialem ze to bedzie Civic :smile: i popieram przedmowce "musisz poświęcić trochę czasu na wyszukanie dobrego egzemplarza",ale wracajac do Civa z Twojego linku otoz tak cena 5000zl na felgach stalowych plus dochodza do tego oplaty rejestracyjne w Polsce (cos ok.1500zl),od siebie dorzuce Seicento
mysle ze do szlifowania umiejetnosci nowego kierowcy jest wsam raz i autko prawie do miasta
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna

26 Sie 2009, 20:03

Widzę, że kolega także z Mysłowic. Pojedź w tą niedzielę na giełdę samochodową, może coś wyłapiesz :]

A tak w ogóle podepnę się pod temat, bo pokrewny, mam 5500zł, interesują mnie samochody tylko na gaz(codziennie czekać mnie będzie 100km[droga na studia], co daje na rok ok 20tys km, więc potrzebuję takie co wytrzyma "tylko" 60 parę tys kilometrów) najlepiej z jak najmniejszą pojemnością i tanimi częściami.

Osobiście bardzo podoba mi się Micra, ale ten samochód rzadko dostępny jest w gazie, a co dopiero tu na Śląsku i okolicach ;/.

Barol91 wiem, że kiedyś polecałeś mi Matiza, ale ten samochód mnie nie przekonuje(oglądałam parę egzemplarzy i widocznie trafiałam na nieodpowiednie).

Na chwilę obecną zastanawiam się nad seicento(można znaleźć takie co mają 90tys udokumentowanego przebiegu) oraz punto I(ale te zaś ponoć gaz wykańcza).

P.S. Może się ktoś orientuje, ile kosztuje włożenie gazu do Hondy Civic V?
mageno
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

26 Sie 2009, 22:00

Na giełdzie samochodowej, ciezko znalezc dobre auto ktore jest w cenie. Jezeli takowe sie znajdzie to albo juz ktos kupi albo zamierza sie do kupna. Ciezka sprawa.
Baro
Nowicjusz

26 Sie 2009, 22:16

Koszt instalacji gazowej jest zależny od silnika i zakładu który montuję LPG. Cena może się wahać od 1100 zł. za gaźnik do 1500 zł. wtrysk wielopunktowy. Sekwencja coś od 2000 zł. się chyba zaczyna. Napiszę tyle, że lepiej kupić bez gazu i samemu założyć jeśli się planuję tym autem jeździć bo się odda a normalne jest to że nikt gazu do auta nie zamontuję żeby je sprzedać od razu bo instalacja się musi oddać a co za tym idzie po kilku latach trzeba inwestować w starą instalację. Takie moje zdanie.
Danielo_one
Nowicjusz

Miejscowość: Rzerzęczyce

27 Sie 2009, 07:15

Czasami sa auta do sprzedania z nowa instalacja
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna

27 Sie 2009, 08:19

A na co trzeba zwrócić uwagę, szukając takiej Hondy Civivic, jak poazał kolega w linku? Poza zardzewiałymi nadkolami z tyłu, bo to chyba wszędzie się znajdzie :lol:
Paulaaa
Nowicjusz

Miejscowość: Zgora