REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Hm... to tak mało Ci pali?yeti65 napisał(a):Koszt 100km to równowartość 5l benzyny.
Wychodzi jakieś 6,8l gazu, zmieścisz się w tym. Trochę małe te wartości jak dla tego samochodu.yeti65 napisał(a):Teraz będę już jeździł w większości na gazie, więc koszt pewnie spadnie poniżej 4 l benzyny.
Ok, bo już myślałem że kręcisz się gdzieś w koło kominayeti65 napisał(a):Outlander 2.0 palił mi średnio 7l benzyny, to Duster 1.0 nie powinien palić więcej. Ja akurat mam trasy sprzyjające oszczędnej jeździe
No to bardzo ciekaweyeti65 napisał(a):Komputer 7,5, dystrybutor 6,7
Rokiko napisał(a):o to bardzo ciekawe A może to ma tak działać trochę psychologicznie bo jak widzisz że więcej pali to jedziesz wtedy bardziej oszczędnie
yeti65 napisał(a):Komputer 7,5, dystrybutor 6,7
MotoAlbercik napisał(a):Pytanie, czy podczas jazdy na LPG, komputer pokazuje ci spalanie LPG czy nadal benzyny
MotoAlbercik napisał(a):Nie może być tak, że chwilowe pokazuje z benzyny, a średnie z LPG. Albo pokazuje tylko średnie z LPG. Coś nie tak masz. Chyba, że masz osobny wyświetlacz do LPG.
quel napisał(a):Ostatnio miałem z kimś dyskusję nt luzów zaworowych w tym silniku przez lpg. Generalnie jak to tam wygląda? Co ile producent przewiduje regulację i jakie to koszty. Ponoć bardzo duże.
Ciekaweyeti65 napisał(a):W planie serwisowym nie ma takiej pozycji.
Odpowiedź z Renault w przypadku Dacii z tym silnikiem.Dzień dobry Panu,
producent nie podaje interwałów przebiegu pojazdu do regulacji zaworów w związku z tym czynności takie są wymagane jedynie w przypadku wystąpienia nieprawidłowości związanej z pracą silnika.
Szanowny Panie,
poniżej przesyłam ogólne koszty związane z regulacją luzów zaworowych:
- koszt kontroli luzów zaworowych to 707zł
- koszt regulacji luzów zaworowych ( co wiąże się z wymianą popychaczy ) 2404,65zł plus koszt części 1 popychacz kosztuje od 69 do 94 zł max do wymiany 12szt. plus części wynikające z technologi.
Szczegółowy kosztorys regulacji może powstać dopiero po kontroli luzów...
yeti65 napisał(a):Jak jadę na gazie, to w ogóle nie pokazuje spalania benzyny. I jak jadę na gazie to opcja spalania chwilowego jest po prostu niedostępna. Zasięg też pokazuje jedynie na tym paliwie na którym aktualnie jadę.
yeti65 napisał(a):Chyba, że spalanie chwilowe na gazie jeszcze się nie skalibrowało, bo chwilowe na benzynie pojawiło się dopiero po jakimś czasie, a do tej pory jeździłem więcej na benzynie, niż na gazie.