Dodanie mocy vectrze B 2.0 16v DTL 82 konie tiunig?

16 Mar 2010, 20:37

Witam. Mam pare zapytan dotyczace dodania mocy mojej vectrze jak w temacie. Jest to klekocik 82 konny. Zalezy mi na dodaniu troszku mocy. Nie tam do 120 koni tylko chociaz tak do 90 dobic. NIe wiem czy wogole cos sie da zdzialac z takim klekocikiem jak myslicie koledzy? macie jakies pomysly? dodam ze IC odpada bo za drogi montaz i duzo grzebania...chipy tez odpadaja bo skraca zywotnosc silnika a moj klekocik polknol juz 230 000 km . MOze strumienica albo stozkowy filtr powietrza ? co myslicie moze macie jakies inne ''nie drogie pomysly tego typu?'' prosze o pare slow porady:)
borat12
Nowicjusz

Miejscowość: fd

16 Mar 2010, 22:06

dowiedz się gdzie masz najbliższą hamownię i podjedź tam i sprawdź ile tych koników jeszcze zipie, sprawdź też jakie masz sprężanie, to powie ci coś o kondycji silnika,
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

17 Mar 2010, 15:22

NIe no hamownia odpada...nie stac mnie na IC a co dopiero to...pozatym nie chce miec tak strikto 90 kucy chodzi mi poporstu o dolozenie pare koni...i tyle w prosty sposob..jak strumienica czy sortowy filtr powietrrza co myslicie?
borat12
Nowicjusz

Miejscowość: fd

17 Mar 2010, 20:11

Sportowy wydech nie doda Ci 8KM :P
A po tej modyfikacji żywotność silnika również się skraca...
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

18 Mar 2010, 20:19

Słuchaj chłopaku teoria wygląda tak:

Rozumiem, że to doładowana jednostka tak? Usunięcie katalizatora powinno uwolnić pare koni, ale przy bazie 80-ciu koni szału się nie spodziewaj... Wspawaj rurkę, jeśli już się zdecydujesz, nie strumiennice (g...o daje... bynajmniej nie taka za 50-150 zl z allegro, musialbys supersprinta za 7 stowek kupic). Można się pobawić w orurowanie plus wieksze ic z jakiegos iveco, ale najwiecej koni dorzuci Ci strojenie. 230 tysi to niewiele mowi... Dla zadbanego dieselka to kupa, a nie przebieg, wiec jesli nic nie cieknie i jedzie jak zdrowe 82 konie strojenie to najtansze konie mechaniczne w tym przypadku. Daruj sobie stozek, jedyne co dostaniesz to glosniejszy klekot...
Offczar
Nowicjusz

05 Kwi 2010, 11:57

Powiem tak ja w swojej omci mam chip i na hamowni wyszło 167 kucy a seryjnie 131KM i fajna sprawa spalanie spadło i rozpędza się z niższych obr. i mam nachulane przed chip 230tyś.. koszt takiego chip do twojego około 250zł około 25-30 koni więcej i nie bój się o silnik. tylko wszystko z głową. znajomi na chipie przejechali już 100tyś i jest oki. ja zrobiłem 30 tyś i jestem zadowolony..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi
    Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...
    Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...

05 Kwi 2010, 15:29

najtaniej to wrzucić LPG...

:mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)