Dodatki do diesla dla Alfy Romeo 159

26 Sie 2019, 17:17

Witam. Jestem świeżym kierowcą dla którego świat motoryzacji to jeszcze tereny obce. Mam w posiadaniu już 12 letnią Alfę Romeo 159 jtdm 1.9. Silnik ma przebieg 350 tyś km. Ostatnio natknąłem się na temat dodatków do diesla. Wiem że jedne są do czyszczenia wtrysków, inne do konserwacji i tak dalej. Jakie wy polecacie dodatki oraz jak je poprawnie stosować. Czy wlewać całe na raz przy tankowaniu (np 10l diesla ) lub po trochu przy każdym tankowaniu. Mogę zadawać wiele pytań które mogą wydawać się głupie, lecz niestety w tych tematach jestem zielony.
Skalax231
Obserwowany

26 Sie 2019, 18:59

Skalax231 napisał(a):jak je poprawnie stosować. Czy wlewać całe na raz przy tankowaniu (np 10l diesla ) lub po trochu przy każdym tankowaniu.
stosować według zaleceń producenta a zalecenia są różne więc czytaj etykiety, nie wiem czy takie do konserwacji coś pomagają, nikt nie jest w stanie tego stwierdzić, wiem napewno bo sam stosuje do czyszczenia wtrysków i naprawdę to działa.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Avalon testowana przez robota
    Toyota zwiększyła wydajność i bezpieczeństwo testów trwałości nowych modeli, zatrudniając do nich robota własnej produkcji. Robot wykorzystuje zaawansowane technologie zautomatyzowanej jazdy, w tym bardzo precyzyjny ...